DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’da Garip İşler

Her işin mutlaka bir karşılığı var,öyle veya böyle bu kesindir.
İsteğin ne olursa olsun, isabet dahilinde olması usul ve kural içinde saklı olduğu için yapılanlarda bu ölçek içinde ele alınmalıdır.
Yaşadığımız toplumun özeli dahilinde,onun istek ve arzusunu yerine getirmek için yola çıkmak gerektiğini ifade ederken, aksi tüm tutum ve davranış kabul dışı ele alınması gerekmektedir.
Trabzon’da bu kapsamda garip işler oluyor desek yanılmış olmayız.
Geçen hafta sonu,yani Cuma ve Cumartesi ilimizde mantar biter gibi, standlar açılmaya, afişler ve dev çadırlar ile arena havası esti.
Neyin amaç edindiği, getirisi ve götürüsü hesap edilmeden yüzlerce insan bir gün içinde Trabzon merkezi ablukaya aldı.
Sanat adına yapıldığı,bu şehrin geri kalmışlığı düzeye çıkması idrakini işlercesine suni ve heyecanı boş ortamlar oluşturuldu.
Açıldığı iddia edilen program için,otel işletmeciliği ile iştigal eden, kültür ve turizm bakanı Trabzon’a geldi çok istediği boztepedeki kızlar manastırı üstündeki bir yürüyüş yolundan, bu hafta boyunca yapılacak programın startını verdi.
Yeni atanan Trabzon valisi, büyük şehir belediye başkanı, ortahisar belediye başkanı ve birçok yerel yetkili.
Geçen hafta,yani 15 Ağustos’ta , Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u Fethi var iken, aynı gün, Sümela adlı misyoner odaklı manastırda, ülkemizin ebedi düşmanlarına adeta şov yaparcasına,ayin ortamı sağlayan kültür ve turizmden sorumlu bakanı,bu kez hafızalarda kalsın diye bu hafta boyu sürecek,anlamı zayıf etkinliğe (Sümela Kültür Yolu Festivali) adını verdi.
Anlamakta güçlük çekilen bu ismin, Türk ve Müslüman olan Türk halkına karşı derin bir yara açmak dışında hiçbir anlamı olmadığını ifade etmek istiyorum.
Ve bu düşünce ile, ülkenin önemli misyonu, bölgenin önemli şehri Trabzon’un, yüksek özelliğini kırmak amacı taşıdığı, her sağ duyulu vatandaş tarafından teyit edilmiştir.
Kültür adına, sanat adına yapılabilecek her düşünceye saygı duyulması gerektiğini belirtiyor, ancak bu yolun çıkmaza girecek dikenli ve çıkmaz yolun hiçbir zaman toplum vicdanında kabul görmeyeceğini hatırlatmak,her vatandaşın insani ve vicdani görevi olduğunu’da asla unutmamalıyız. (21.8.2023)

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.