DOLAR 32,3411
EURO 35,1186
ALTIN 2240,322
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Herşeyin Başı Sağlık

Her canlı,kendi yaşam dünyasında mutlaka bir son ile buluşur.İnsan, hayvanlar, ağaç, bitkiler vs.Canlılığın karşılığıdır sonsuzluğa gitmek.
Yüce Allah’ın, kâinata verdiği yön ile döner durur kendi akışında sürekli.
Ve bu özellikleri ile’de, aynı şekilde,ebedi aleme göç oluncaya kadar yaşantımıza katkı yapacak gıda ve yaşam ortamımız bize şekil verir iyi kötü.
Bu değerlendirmeler ile,elde tuttuğumuz sağlığımız için ne yapıyoruz, karşımızdaki insana nasıl katkı yapıyoruz hiç düşündük mü,yoksa benim sağlığım olsun, başkasının sağlığına kendi baksın hesabımı yapıyoruz.Hayır bu iki örnek birbirinin içine girmiş, farkındalığı bünyesinde hissetmesi gereken ana unsurlardır.
Dünyayı saran, ülkemizde de ciddi etkisini gösteren bir salgın hastalık var.
Bu hastalık ile, öyle veya böyle yaşıyoruz, kimine bulaşıyor,kimine bulaşmıyor görüntüsü içinde algı ortamı bize, ciddi olarak kaos olarak geri dönüyor.
Yapılması gereken, kuralları uygulamak,bu kurallara harfiyen riayet etmek.
Başka yolu yok bu işin, sağlığımızı korurken, aynı mantıkla aşımız dahil, uyulması zorunlu her isteği yerine getirmeliyiz.
Hastanelerde yatan binlerce insan var, onlara ve bizlere daha iyi ortam oluşturmak için aşımızı olalım,daha iyi gelecek için uyulması gerekir ne varsa yapalım.
Mutlaka bu kaos, birgün bitecek,herkes eskiden olduğu gibi sosyal yaşamını özgürce yaşayacak, ancak o günlerin işaretini bugün vermemiz gerekiyor diye düşünüyorum.
Bu vesileyle,bu illet hastalıktan kurtulamayarak hayatlarını kaybedenlere rahmet, hastanelerde çare bekleyen herkese sağlık diliyorum.
Unutmayalım, bugünün yarını kaderdedir,ancak sağlık ise bizim elimizdedir.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.