DOLAR 32,3371
EURO 35,1268
ALTIN 2237,647
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’da Oynanan Tehlikeli Oyun

Trabzon’un geçmişte aldığı büyük misyonu, ülkemizin her noktasında hissedilmektedir.
Bu kesin özdegerlendirme, tartışma dışı olurken, İstanbul’un fethinin, Trabzon fetedilmeden bir anlam ifade etmez düşüncesiyle’de Fatih Sultan Mehmet, Trabzon’un önemini ortaya koyarak fethi tamamlamıştı.
Ve dahası,her ilklerin ilk başında görülen Trabzon, yaşanılırlığa gölge düşüren her olumsuz tavrın’da acımasız karşısında yerini almıştır.
Trabzon’un gerçek ifadelerle önemi, siyasetin’de üzerinde görülmekte olduğundan,bu manadada daima büyük roller üstlenmiştir bu kadim şehir.
Gelinen son durum ise maalesef Trabzon’u derinden etkilemektedir.Neden ve niçin’lerin tehlike sinyaline dahil olduğundan, artık Trabzon’u büyük tehlikeler beklediğini açık söylemek durumundayız.
Siyasetin’de üzerinde olan bu tehlikeyi mutlaka ve mutlaka ortadan kaldırmak gerekmektedir.
Bu tehlikeyi görmezlikten gelmek, önlemini almayan yetkililerin, oluşan ve oluşmaya çok açık tehlikenin ta içinde kendilerini bulacaklardır.
Bu tehlike, Trabzon’a getirilen/getirtilen göçmen-sığınmacı adı altındaki, Afganlı ve Suriyeliler’dir.
Hertürlü ortamın sağlandığı binlerce Afganlı ve Suriyeli Trabzon’un dört bir tarafına dağıtılarak büyük tehlikeyi ortaya koymuşlardır.
Yine hertürlü imkân sağlanan sığınmacı, mülteci adı altındaki yabancılar, süratle çoğalmakta ve nüfuslarını daha fazla bilinçli artırmaktadırlar.
Ülkeyi yöneten,siyasi oluşumun düz mantık ile duygusal baktığı bu durum, mantığın kabul edemeyeceği bir durumdur.
Hal böyle iken, Trabzon’un yerelde ve genelde yöneticileri oluşmaya başlayan bu tehlikeyi daha büyük boyutlara taşınmadan, Trabzon’a getirtilen Trabzon’a gelen, getirtilen tüm Afganlı ve Suriyeliler’in ülkelerine acilen gönderilmesi gerekmektedir.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.