DOLAR 32,3565
EURO 34,4292
ALTIN 2437,833
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Faroz Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahir Sevgül ve beraberindeki dernek yöneticilerini makamında kabul etti.

Faroz, Trabzon’un En Önemli Temel Taşlarından Birisidir. Faroz Sosyal Kültür Ve Dayanışma Derneğimiz De Bu Mahallemizin Zengin Kültürünü Yaşatma Ve Onu Gelecek Nesillere Aktarmada Önemli Görevler İcra Ediyor

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Faroz Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahir Sevgül ve beraberindeki dernek yöneticilerini makamında kabul etti.

Vali Öz, “Faroz, Trabzon’un en önemli temel taşı olan mahallelerinden birisidir. Trabzon deyince akla hep Faroz gelir. Faroz; üreten, kültürüyle, sanatıyla, el sanatlarıyla, özellikle balıkçılığıyla akla gelen ilk nirengi noktalarından birisidir. Dolayısıyla Faroz’un isminin, kültürünün ve tarihinin yaşatılması çok önemli” dedi.

Kültür ve dayanışma derneği olarak Faroz’da böyle bir yapının kurulmasını çok önemli bulduklarını ifade eden Vali Öz, “Bu zengin kültürün gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması için çok önemli olan derneğimizin; eğitim, sosyal, dayanışma ve mahalle kültürünün muhafazasına yönelik yaptığı çalışmaları çok önemsiyorum. Dernek yöneticilerimize Faroz’un kültürünü ve tarihini anlatan bir kitabı derlenmesi için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Faroz Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahir Sevgül de derneğin faaliyetleri hakkında Vali Öz’e bilgi verdi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.