DOLAR 32,3367
EURO 35,2084
ALTIN 2246,709
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Büyükşehir’den Sosyal Yardım Atağı

tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında bir taraftan dezenfeksiyon çalışmalarına ağırlık verirken diğer taraftan da sosyal yardımlarını artırarak sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, sosyal destek kapsamında ilk etapta 20 bin adet temel gıda ve temizlik paketi dağıtımı gerçekleştirecek.

10 BİN ADET GIDA PAKETİ

Koronavirüs salgınının ekonomik ve sosyal etkilerinin Trabzon’da en az düzeyde hissedilmesi adına tüm imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, süreç içerisinde işini kaybedenler veya ücretsiz izne çıkarılanlar başta olmak üzere, ekonomik sıkıntı içerisinde olan Trabzonlulara ilk etapta 10 bin adet temel gıda paketi desteğinde bulunacak. Gıda paketleri perşembe gününden itibaren vatandaşlara ulaştırılacak.

10 BİN ADET TEMİZLİK PAKETİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca hijyene dikkat edilmesi gereken bugünlerde 10 bin adet de temizlik paketi desteği sağlanacak. Yardımların Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatı üzerine Büyükşehir Belediyesi veri tabanı ile birlikte ilçe belediye başkanlıkları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişare içerisinde hazırlanan listeler üzerinden yapılacağı öğrenildi.

2 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK DAĞITILACAK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, muhtaç ailelere 12 ay boyunca verilen sıcak yemek hizmetinin kapsamını genişletme hazırlıklarını da tamamladı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi gelecek hafta içerisinde kendi yemeklerini pişiremeyecek durumda olan yaşlı veya hasta vatandaşlar ağırlıklı olmak üzere ihtiyaç sahibi 2 bin kişinin evine sıcak yemek hizmeti götürecek.

3 BİN 500 KİŞİYE ‘KART 61’ DESTEĞİ

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kendi ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş yapabilmelerini sağlamak adına da alışveriş desteği verecek. Bu kapsamda 3 bin 500 dar gelirli vatandaşa Kart 61 kapsamında aylık alışveriş desteği sağlanacak.

HEMŞEHRİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salgının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik etkilerinin olduğunu belirterek, “Trabzon’da da vatandaşımızın bu sıkıntıları yakından hissettiğini biliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu sürecin sıkıntılarını azaltmak için ilk günden itibaren önemli adımlar attık. Halkımızın bilgilendirilmesinden şehrin temizlenmesine, ekonomik tedbirlerden sosyal yardımlara kadar birçok alanda önemli çalışmalar yaptık. Bu kapsamda işini kaybeden, ücretsiz izne çıkarılan ve maddi sıkıntı içerisinde olan hemşerilerimize ilk etapta 10 bin adet temel gıda, 10 bin adet de temizlik paketi dağıtımı gerçekleştireceğiz. Yardımlarımızı yerine ulaştırırken de listeleri, Büyükşehir Belediyemizin veri tabanı ile birlikte belediye başkanlıkları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişare içerisinde hazırladık. Ayrıca aylık olarak 3 bin 500 vatandaşımıza Kart 61 ile alışveriş desteği sağlayacağız. Yine 2 bin yaşlı, hasta ve dar gelirli vatandaşımıza gelecek hafta evinde sıcak yemek dağıtımına başlayacağız.  Koronavirüs sürecine göre önümüzdeki günlerde de devam edecek sosyal yardımlarımızla hemşehrilerimizin yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.