DOLAR 32,5688
EURO 34,7585
ALTIN 2495,607
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon Turizm Konseyi, yeni sezon öncesi acentelerle bir araya geldi

tha  – Trabzon Turizm Konseyi, yaklaşan turizm sezonu öncesinde şehirdeki acentelerle bir araya gelerek talepler ve çözüm önerilerini dinledi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında yapılan toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Özcan İlarslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Asan, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı ve acente temsilcileri katıldı.

Trabzon Turizm Konseyi uzmanlarının yapılan çalışmaları ve 2022 planlarını anlattığı sunumun ardından, katılımcılar söz alarak talepleri ve çözüm önerilerini dile getirdi.

“TALEP VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ YAZILI OLARAK TURİZM KONSEYİNE BİLDİRİLİRSE ÇÖZÜM SÜRECİ HIZLANIR”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, sektörün sorunlarını daha hızlı çözme adına Turizm Konseyi’nin çalıştığını belirterek, “Herkesin kafasında mutlaka burada dile getirmediği talepler de vardır. Bu talepleri siz ve sektörün her paydaşı yazılı olarak çözüm önerileriyle birlikte Turizm Konseyi’ne iletirse, çözüm sürecinin daha hızlı olacağına inanıyorum. Gördüğünüz gibi Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Vali Yardımcımız ve TÜRSAB’la birlikte çözüm odaklı hareket ediyoruz” dedi.

“ACENTELERİMİZ SAĞLIK TURİZMİ BELGELERİNİ BİR AN ÖNCE ALMALI”

Başkan Hacısalihoğlu, bölgede büyük gelişme gösteren sağlık turizmiyle ilgili bir kümelenme çalışması başlatıldığını da belirterek, “Ancak acentelerimizin sağlık turizmi belgelerini bir an önce almalarını diliyoruz. Zor bir süreç olabilir ancak kümelenme ve sağlık turizmi alanındaki çalışmalarımızın daha verimli şekilde yürütülmesi için acentelerimizin bu işin takipçisi olması önemlidir” diye konuştu.

Başkan Hacısalihoğlu, bölgede kokartlı rehber sayısının azlığı nedeniyle çeşitli güçlükler çekildiğini, bu konuda da rehber sayısının artırılmasıyla ilgili çalışmalar yapıldığını vurguladı.

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’un turizmde bölgenin merkezi olmasıyla ilgili bugüne kadar yapılan çalışmaların Valilik, Belediye, DOKA ve TÜRSAB’ın destekleriyle yürütüldüğünü de belirterek, “Gelinen noktada şehrimizde daha güçlü acentelere kurmak zorundayız. Bu da sizlerin birlikte yapacağı organizasyonlarla olacaktır” dedi.

Trabzon Turizm Konseyi’nin sezon öncesi değerlendirme toplantılarının sektörün diğer paydaşlarıyla da gerçekleştirileceği vurgulandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.