DOLAR 32,5014
EURO 34,5573
ALTIN 2442,302
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Demokrasi ve Seçim

Demokrasinin ana unsurlarından biride,hak ve hukuk olduğu gibi seçimler en başta gelir.
Gelişmekte olan ülkelerde, demokrasinin kesintiye uğradığı görülmüş olsa bile mutlaka bir şekilde seçimler kaçınılmaz olur.
Türkiye’de, Cumhuriyet ilanı ile başlayan hür ve genel kanaati içinde barındıran seçimler yapılmaktadır.
Bu seçimler,zaman içinde kendini sorgulatır hale geldiğini gözönüne alırsak, ülkemizdeki birçok farklılık ile kesintiye uğratılmış görünüm karşımıza çıkmaktadır.
Demokrasiyi kavrama şaşılığı ile,demokrasiyi hayatın bir parçası konumuna dahil etme heyecanını oluşturan ortamlarda, yinede demokrasinin vazgeçilmezligi sonucu belirlemiştir.
Demokrasi öyle büyük bir nimettirki,bu hususiyet ile geleceğimizi şekillendiriyor,hayata bakış acımızı ona göre dizayn ediyoruz.
Bu hususiyeti yüksek zırh ile anayasal hakkın inkişafi olan seçimlerle muaattap oluyoruz.
Bu yıl, TBMM’ye vekilleri seçip gönderdik,.28 Mayıs 2023 günü de , Cumhuriyet idaresinin, yürütme başkanı olan, Cumhurbaşkanı’nı seçtik.
Her iki secimdede yurttaş olarak sandığa gittik ve görevimizi yerine getirdik.
Hayırlı olsun.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.