DOLAR 32,3549
EURO 34,9578
ALTIN 2325,459
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TRABZON DORTMUND’A TAŞINIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Dortmund Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu (ATDF) ve Trabzon ili ve ilçeleri Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından bu yıl ilk kez Avrupa’da düzenlenecek olan ‘Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri ‘tanıtım toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda; Gençlik, Spor eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı  Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygün, ATDF Başkanı Salih Altınışık, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçe belediye başkanları, STÖ temsilcileri ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri hazır bulundu.

Almanya’nın Dortmund şehrinde 24-28 Şubat 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan etkinlikler öncesi bilgiler veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un 9 yıl önce Ankara’da başlattığı etkinliklerin diğer illere de örnek olduğunu ifade ederek, 2016’nın 24-28 Şubat’ında Dortmund’da buluşacaklarını söyledi.

Başkan Gümrükçüoğlu, Fransa’sından Hollanda’sına, Belçika’sından Almanya’sına kadar bütün ulusların Dortmund’da buluşacağını ve bu büyük adımı yine Trabzon’un gerçekleştirmiş olacağını vurguladı.

Avrupa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Altınışık da, etkinliklerin Avrupa’daki Türkler ve Trabzonlular için heyecan verici olduğunu ifade etti.

AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez ve TGC Başkanı Turgut Özdemir de konuşmalarında etkinliklerin Trabzon’un tanıtımı ve ticareti için olan önemine dikkat çektiler.

Gençlik ve Spor eski bakanı Faruk Nafiz Özak ise konuşmasında Osmanlı döneminde İstanbul’dan sonra ilk Arapça kütüphanenin Trabzon’da basıldığına dikkat çekerek Trabzon’un ilklerin şehri olduğunun altını çizdi. Özak şöyle konuştu:

“Abdülhamit döneminde Türkiye’de lise açılıyor biri Trabzon’da. Sporda ilk şampiyonluklar Trabzon’da. En büyük stat Trabzon’da. Hep ilklerin şehri oluyor Trabzon. Bununla gurur duymalıyız. Trabzon’un zengini ve tarihi çok önemli. Trabzon farklı bir şehir.. Bunu farklı hale getirmek böyle etkinliklerle oluyor. Bu geçmişimizi hep beraber iyi değerlendireceğiz “.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de konuşmasında, Dortmund’da Trabzon’un tüm renklerinin ortaya koyulacağını kaydederek, “Kardeş şehir protokolünü imzalamak için Dortmund’da gittiğimiz de orada küçük bir yayla şenliğine katıldık. Orada insanlarımızın bir birini coşkuyla kucaklaması bu etkinliğin ne denli başarılı olacağını en önemli göstergesidir” diye konuştu.

10’uncu ‘Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’ tanıtım toplantısında protokol konuşmalarının ardından Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygün, Avrupa’da gerçekleştirilecek olan etkinliklerin içeriği hakkında detaylı sunumda bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.