DOLAR 32,5292
EURO 34,9842
ALTIN 2435,534
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Ortahisar, sokak hayvanlarını unutmadı

tha – Ortahisar Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken sokak hayvanlarını unutmadı. Belediye ekipleri sokak hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı mahallelere ve yerlere mama bırakarak hayvanların aç kalmasını önlüyor. Periyodik olarak belli yerlere bırakılan mamalar, soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan köpek ve kedi gibi sokak hayvanlarının imdadına yetişiyor.

Yem (4) (Copy)

KUŞLAR İÇİN YEM BIRAKIN

Ortahisar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Lütfi Aydın  sadece kışın değil, bütün bir yıl boyunca sokak hayvanlarına beslenmeleri için mama bırakıldığını belirterek, kışın ise kar nedeniyle hayvanlar yiyecek bulmakta zorlandıkları için bırakılan yem miktarını daha da artırdıklarını söyledi. Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Sokak hayvanlarına  yem bırakılma işlemi sadece kışın değil; bütün yıl boyunca sürüyor. Düzenli olarak haftanın belirli günleri sokak hayvanları için değişik yerlere mama bırakıyoruz. Diğer yandan hasta ya da sakat olan hayvanları toplayarak, tedavi edip, aşılamalarını yapıyoruz. Saldırgan olmayanları tekrar toplandıkları bölgelere bırakıyoruz. Diğerlerini ise hayvan barınağına götürüyoruz. Vatandaşlarımız da sokak hayvanlarının beslenmesinde yardımcı olabilirler. Özellikle kuşlar için uygun alanlara yem bırakılabilir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.