DOLAR 32,3624
EURO 34,9926
ALTIN 2326,156
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TOBB ABD’de Ticaret Merkezi Kurdu

tha – Türkiye Ticaret Merkezi (TTM) Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle ve oda-borsaların katkılarıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Şikago kentinde açıldı. Online olarak internet üzerinden gerçekleştirilen açılışa Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı.​

Türkiye’den sanayici ve tacirlere, ABD’de şirket kurulmasından satış sonrası hizmetlere kadar her alanda “tek durak ofis” prensibiyle yardımcı olması amaçlanan TTM, TOBB tarafından yurtdışında açılan ilk ‘Türkiye Ticaret Merkezi’ olma özelliğini taşıyor.

Türk sanayicisi ve tacirinin ürünlerini ABD pazarına taşımak ve orada kalıcı olmasını sağlamak üzere hayata geçirilen TTM, Turkish Trade Center Chicago (TTC Chicago) ismiyle, 10 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösterecek.

TTC Chicago’nun açılışı için Ankara ve Şikago’da eş zamanlı olarak düzenlenen tanıtım toplantısına Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu açılışı yapılan TTM hakkında şunları söyledi:

“Bu proje ile ülkemizin makroekonomik hedefleriyle uyumlu olarak sanayicimizi ve ürünlerimizi yurtdışına taşımayı amaçlıyoruz. Dünyanın en büyük pazarı olan ABD’de, stratejik bir merkez olan Şikago’da, O’hare Havalimanının hemen yanında 10 bin metrekarelik bir yer seçtik. Burada ofis depo gibi fiziki imkânların yanı sıra şirketlerimizin ABD’de duyabileceği her türlü hizmeti ABD’de yerleşik Türk ve Amerikalı profesyonel ekibimizle vereceğiz.”

ABD ile iş yapmak isteyen işletmeleri TTM’ye davet eden Hisarcıklıoğlu, “TTM, Türk şirketleri için bir tek durak hizmet noktası olacak. Oradaki arkadaşlarımız şirket kuruluşundan, satış ve pazarlamaya, dağıtım ve lojistik işlerine kadar tüm işlerinde şirketlerimize yardımcı olacaklar. İşletmelerimiz isterse onlara ABD’de profesyonel bir satış elemanı tahsis edeceğiz. Bu profesyoneller Türk ürünlerinin satılması için tüm ABD’yi dolaşacak. Başarılı olacağını düşündüğüm bu TTM’nin ülkemize ve işletmelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

-Türk Ticaret Merkezlerinin önemi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da, burada yaptığı konuşmada bakanlık olarak temel amaçlarının bir taraftan ihracatı artırırken, diğer taraftan da üretim ve ihracatta markalaşma, katma değer, yerli üretim, tasarım, inovasyon ve küresel değer zincirleri ile entegrasyonu geliştirmek olduğunu vurguladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.