DOLAR 32,3572
EURO 35,0393
ALTIN 2323,819
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

3. Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali başladı

tha – 3.Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali başladı

UTEF Komitesi’nin öncülüğünde; Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, KTÜ ve STK’ların katkılarıyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali, Trabzon Limanında düzenlenen açılış töreni ile başladı. “18 Edebiyat Türü 18 Ülke Edebiyatıyla 18 İlçemizde” sloganıyla gerçekleştirilmekte olan festival 30 Nisan akşamına kadar devam edecek ve festival boyunca Trabzon’un tüm ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Trabzon Limanında düzenlenen festivalin açılış programında katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, UTEF Komitesi Başkanı Esma Ala Türkmen’e çalışmalarından ötürü teşekkür etti. “18 ülke, 18 edebiyat türü ve 18 ilçe” temasına özellikle teşekkür eden Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuzun 18 ilçesi var. Bu festival boyunca 18 ilçemizin tamamında teması farklı olan edebiyata sevgiyi geliştirecek olan programlar uygulanmış olacak. Bu festivalin en çok sevdiğim yönü bu” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu da konuşmasında Trabzon’un edebiyat üreten bir şehir olduğuna dikkat çekti. Köseoğlu, “Trabzon kadim bir şehirdir. Şehirleri kadim yapan ona yüklediğiniz ruhtur. Bir ruhu yansıtan en önemli etkende o şehirde edebiyat alanında üretilenlerdir. Trabzon edebiyatın üretildiği bir şehirdir. Trabzon metrekaresine en fazla sanatçı düşen şehir olmasının gururunu yaşıyor. Bu durum dünyanın 13 ülkesinde düzenlenen festivalin Trabzon’da neden düzenlendiğini ortaya koyuyor” diye konuştu.

3 .Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivalinin açılış programında Başkan Gümrükçüoğlu ve Milletvekili Köseoğlu’nun yanı sıra 18 ülkeden edebiyatçılar, sanatçılar, kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri, siyasiler ve vatandaşlar hazır bulundu.

UTEF Komitesi’nin başkanlığını Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği Başkanı Esra Ala Türkmen yürütüyor.

Bu yılki festivalin teması ‘su ve mekân’… Bu temadan dolayı açılış için liman tercih edildi. Festival boyunca Trabzon’un 18 ilçe merkezinde çeşitli sanatsal ve kültürel etkinlikler yapılacak. İlçelerde konferans, panel, söyleşi, kitap günü, resim sergisi, imza günü, kültür gezisi v.s. gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi “ulaşım desteği, reklam-tanıtım desteği, sahne düzenlenmesi ve ikramları’ karşılayarak festivale destek oluyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.