DOLAR 32,3572
EURO 35,0393
ALTIN 2323,819
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Teleferiği sadece turizm değil ulaşım amaçlı da düşünmeliyiz

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Şaban Bülbül, Avusturya’da yaptıkları turizm inceleme gezisinde, teleferiğin yollardan daha fazla kullanıldığı bir bölgeye gittiklerini belirterek, “Doğayı bozmamak adına yol yapmıyorlar. Bizim yaylaya baktığınız zaman gördüğümüz yolun en az 3 katı teleferik hattı var orada dağlarda. Yol yapmamamız gerekiyor. Teleferik yapmamız lazım. Bizde teleferik hep turizm alanlarında düşünülüyor ama teleferik orada taşıma ve ulaşım aracı olarak da kullanılıyor. Bizim de artık teleferiği sadece turizm amaçlı değil ulaşım amaçlı da düşünmemiz lazım” dedi.

TTSO Meclis Üyesi Şaban Bülbül, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Meclis Başkanı M. Şadan Eren, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ve diğer ilgililerle geçtiğimiz günlerde Avusturya ve İsviçre’ye yaptıkları turizm inceleme gezisiyle ilgili görüşlerini meclis üyeleriyle paylaştı.

Bülbül, inceleme yaptıkları tesislerde özellikle çocuklara yönelik aktivitelere büyük önem verildiğini gözlemlediklerini vurgulayarak, “Çocukların memnuniyeti noktasında çok büyük altyapı yapmışlar. Çünkü çocuk nereye giderse aile oraya gidiyor artık. Kayak merkezi yaz mevsiminde de çocuklar için büyük bir aktivite alanına dönüştürülüyor” dedi.

“TELEFERİĞİ ULAŞIM AMAÇLI DA DÜŞÜNMELİYİZ”

Bülbül, Bregenz’de dünyadaki teleferiklerin yüzde 65’ini yapan Dopplemayr fabrikasını da ziyaret ettiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Bugüne kadar 91 ülkede 14 bin 800 adet teleferik benzeri halatlı sistemler inşa etmişler. Bizim buralarda dağa çıkacaksınız bir yere ulaşmak için esas olan yoldur. Orada yol yok. Kayak yerine gideceğiniz zaman teleferikle gideceksiniz. Doğayı bozmamak adına yol yapmıyorlar. Bizim yaylaya baktığınız zaman gördüğümüz yolun en az 3 katı teleferik hattı var orada dağlarda. Yol yapmamamız gerekiyor. Teleferik yapmamız lazım. Bizde teleferik hep turizm alanlarında düşünülüyor ama teleferik orada dağlara ve yaylalara taşıma ve ulaşım aracı olarak da kullanılıyor. Bizim de artık teleferiği sadece turizm amaçlı değil ulaşım amaçlı da düşünmemiz lazım. Trabzon’da sürekli ‘Meydan’dan Boztepe’ye teleferik yapılsın’ diye söylenir. Turizm amaçlı yapacak halimiz yok,  bu hattı taşıma amaçlı yapacaksın. Ama Boztepe’den Atatürk Köşkü’ne veya Mağmat Boğazı’na doğru hat yaparsan o gezinti veya turizm amaçlı olabilir. Trabzon’un mutlaka bu yönden planlamaya ihtiyacı var. Teleferiği artık tanımamız gerekiyor.”

“TURİZMDE BİRLİKTE ÇALIŞMAK ÖNEMLİ”

İnceleme gezisi kapsamında ziyaret ettikleri ve 3 köyden oluşan Serfaus – Fiss – Laden bölgesinin çok güzel bir turizm örneği oluşturduğuna dikkat çeken Şaban Bülbül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birinci bölgede su sporları bölgesi oluşturmuşlar, yaz aktiviteleri için. Kışın orayı kapatıyorlar daha yukarıdaki ikinci bölgede bu kez kayak ve kış sporları aktiviteleri oluyor. Yaz ve kış aynı bölgeyi birlikte kullanarak gelir elde ediyorlar. Üç köyden oluşan küçük bir bölgeye 3 milyon turist geliyor. Sürekli kendini yenileyen ve geliştiren, ziyaretçilerin talepleri doğrultusunda hareket eden yönetim anlayışı var. Kazanıyorlar, kazandıklarını yatırıma harcıyorlar, daha çok kazanıyorlar. Bizim gibi sadece kendine değil. Orada öyle bakış açısı yok. ‘Burası geneldir herkes birlikte olmak zorunda. Birlikte kazanıp birlikte güzelleştirip birlikte harcayacağız’ düşüncesi var.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.