DOLAR 32,3703
EURO 34,9791
ALTIN 2324,292
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Pazarkapı’da yıkım başladı

Pazarkapı’da yıkım başladı

Ortahisar Belediyesi yeni hizmet binasını yapacağı Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Pazarkapı etabı için yıkım çalışmalarına başladı. Daha önceden Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından Ortahisar Belediyesi’ne devri tamamlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında arazi üzerinde bulunan 102 adet binanın 55’inde kamulaştırma işlemleri tamamlanarak yıkım çalışmalarına başlandı. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Pazarkapı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Ortahisar’ın kimliğini, tarihini ve kültürünü yansıtan bir vizyon projesi olacağını belirterek proje kapsamında kaymakamlık binası ve sosyal tesislerin yapılacağını söyledi. Ortahisar’ın merkezinde kentin tarihi dokusu ve görünümüyle uyumlu olarak projenin yürütüleceğini ifade eden Başkan Genç böylece Ortahisar Belediyesi’nin kendine ait müstakil hizmet binasına kavuşacağını belirtti. Başkan Genç, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında 27/09/2004 tarihinde imzalanan Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi alanına 09.02.2/2012 tarihli 10 Nolu ek protokol ile ilave edilen Pazarkapı Mahallesi’nde 29.813.00 m2 yüzölçümlü alandaki kentsel dönüşüm çalışmaları Ortahisar Belediyesi tarafından yürütülmektedir. Söz konusu dönüşüm alanı Ortahisar Belediyesi hizmet binası, kaymakamlık binası ve sosyal donatı alanları yapılmak üzere belediyemizce satın alınmıştır. Proje kapsamında kamulaştırma işlemleri hızla devam ederken parsel üzerinde bulunan 102 adet binadan kamulaştırma işlemi tamamlanan 55 adet binanın yıkım işlemleri başlatıldı.” diye konuştu.

ÖRNEK BİR HİZMET BİNASI OLACAK

“Proje tamamlandığında Ortahisarımız tarihiyle, kültürüyle uyumlu yeni bir mekana kavuşacaktır.” ifadelerini kullanan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Halihazırda Büyükşehir Belediyesi ile aynı hizmet binasını kullanıyoruz. Bu da vatandaşlarımızın belediye ile ilgili işlemlerini yürütürken karışıklığa neden oluyordu. Kendi binamızda hizmet vermeye başladığımız zaman bütün müdürlüklerimiz daha geniş bir mekanda hizmet vermeye başlayacak. Böylece hem mekan kısıtlanmışlığı ortadan kalkacak hem de vatandaşlarımız hizmet alırken bu tür karışıklıklar ve zorluklar yaşamayacaktır. Nihayetinde de vatandaşlarımıza daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunmuş olacağız. Projeyle birlikte ayrıca Ortahisarımız sosyal tesisleriyle ve yeşil alanlarıyla, modern, bütün ihtiyaçlara cevap veren örnek bir hizmet binasına kavuşacaktır.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.