DOLAR 32,5636
EURO 34,9743
ALTIN 2417,385
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

24 Kasım Öğretmenler Günü Trabzon’da Kutlandı

tha – 24 Kasım Öğretmenler Günü Trabzon’da Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Valilik Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törene Valimiz Yücel Yavuz ,Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı önünde Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Törenin ardından Valimiz Yücel Yavuz, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve beraberindeki öğretmenleri makamında kabul etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nü de ziyaret eden Vali Yücel Yavuz , Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve müdürlük çalışanlarının öğretmenler gününü kutlayarak şeref defterini imzaladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı etkinlikleri Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde devam etti.

24 Kasım’ın Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmelik payesinin kabul buyuruşlarının yıldönümü olduğunu ifade eden Valimiz Yücel Yavuz “1981 yılından bu yana 24 Kasım’ı Öğretmenler Günü olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi  dış temsilciliklerimizde de idrak ediyoruz. Bu vesileyle öğretmenlik mesleğinin ve öğretmenlerimizin duygu yoğunluğunu ve farkındalığını oluşturma anlamında değişik etkinlikler planlıyoruz. Bütün öğretmenlerimizin ve öğretmenliğe gönül verenlerin günlerini tebrik ediyorum.

Öğretmenlik mesleğinin bütün mesleklerin varlık nedeni olduğunu belirten Vali Yavuz “Bugün karşılaştığım okula gitmeyen bir çocuğumuza ‘Kaça gidiyorsun?’diye sorduğumda “sıfıra gidiyorum” dedi.  Böylesine güzel, pratik zekalı ve potansiyel dolu bir nesil sizlerin elinde. Onun gibi yüzler, binler ve onbinler var. Şu anda ülkemizde okul çağındaki öğrencilerimizin sayısı dünya üzerindeki bir çok ülkenin nüfusundan daha fazla. Potansiyelimiz o kadar fazla ki bütün dünyanın dikkati üzerimize yoğunlaşmış, bütün senaryolar, planlar bu güzel ülkenin üzerine kurulu ve oynanıyor.  Bütün medeniyetlere beşiklik etmiş,  Anadolu coğrafyasında şu anda hayatta olan Türk milletinin her bir ferdi olarak önümüzde çok güzel fırsatlar var. Biz dünyada adaleti,doğruluğu, dürüstlüğü, güzelliği ve iyiliği şiar edinmiş bir milletin mirascılarıyız. 80 milyon nüfusu ve her türlü değeriyle biz şu anda dünyada insanlığa yön verecek ve birçok sıkıntıdan kurtaracak muazzzam bir potansiyele sahip millet olarak siz değerli öğretmenlerimizin yön vermesiyle büyük bir ideali başarmak üzereyiz.

Trabzon özelinde eğitim alanında geçen yıllara göre daha başarılıyız. Bu yıl ve önümüzdeki yıl daha da başarılı olacağız. Çocuklarımız gençlerimiz sizlere emanet. Ülkemizin önderliğinde,devletimizin liderliğinde bölgede oyun kuran, yön veren bir ülke olarak ideallerimizi öğretmenlerimiz aracılığıyla gerçekleştireceğiz. Yeni nesilleri iyi eğitirsek bizim önümüzde hiçbir engel kalmayacaktır. Gelecek Türk Milletinindir”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine ilişkin düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilerimize ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından Valimiz Yücel Yavuz, emekli öğretmenlerimize hizmet şeref belgelerini takdim edip vermiş oldukları hizmetlerinden dolayı onları tebrik etti.

Programın sonunda öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmenler düzenlenen törenle yeminlerini ettiler. Ardından Valimiz Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz hanımefendi,programda konser veren Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğretmenlerine teşekkür ettikten sonra resim sergisini ziyaret ettiler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.