DOLAR 32,5331
EURO 34,9434
ALTIN 2439,526
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Tarih ve Yetkililerin Bakışı

Bir ülke düşünün,millet olma vasfı olduğu halde,bu vasfinı koruyamıyor.

Türkiye Cumhuriyeti,altıyüz küsur yıllık, maneviyatı yüksek Osmanlı Devleti’nin yönetim şeklinin sona ermesiyle kurulmuştur.

Geçmişin izleri ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni kalbi vücut edip sıkı sıkıya bağlı olduğumuz bilinciyle, Osmanlı Devleti’nin kuruluş önceleri, atalarımız olan her bir değeri baştacı edip, bugünkü özet ve özelimize gönülden bağlılığımızı ifade ederken, geçmişde oluşan her bir envanteri de ileriye aktarmak mecburiyetindeyiz.

Nedir bunlar, hanlar, hamamlar,tarihi çeşmeler,su kemerleri, köprüler,tarihi özelliği yüksek değer arzeden evler, konaklar vs.

Bu saydıklarımız, milli varlığımız ve özümüz olduğu gerçeği ve düşüncesiyle, mutlaka korumalıyız,kollamalıyız gelecek ile kucaklaşması için ne gerekiyorsa yapmalıyız.

Bu özel değerlerimize yetkililerimiz çok iyi bakması gerektiği halde, zafiyeti zayıf idareciler sayesinde ilgi gösterilmediğini belirtmek istiyorum.

Neden ve niçin ile olayı yorumlarken,milli değerleri yok sayan,ilgi göstermeyen, yıkılması için öncülük eden her bir görevlinin ruh ve vicdan yoksunu olduğu gibi,bu yöneticileri görevden uzaklaştırmak gerekmektedir.

Kastı sabit,tarih şuuru olmayanlara hiç bir görev rerilmemeli, mevcut yetkilerini de tarihi yok etmek,yok saymak düşüncesi oluşturdukları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılmalıdır.

Bir milletin, yaşam ağacı yani öz değerleri yok olduğu takdirde, oluşacak her ortamda misyonerler ülkede cirit atar konuşma gelirler.

Düşünmesi dahi zor olan, malesef bazı yöneticilerin ülkenin mili hassasiyetini yok eder mantıkla hareket ettiklerini gözlemlerken, milli hassasiyet dışı her türlü oluşumda bulundukları dikkatlerden kaçmamaktadır.

Bu oluşumlar, yani tarih şuursuzluğu Türkiye’nin dört bir yanında gözlendiği gibi Trabzon’dada ilgisizlik, görmezden gelmek gibi ortamlar mevcut olduğunu ifade etmek istiyorum.

Tarihine ciddiyetsiz bakanı,tarih mutlaka cezalandırır.

Sonuç itibariyle, Tarihin derinliklerinde kök salan ecdatlarımızın eserlerini onararak, günyüzüne çıkarmak için mücadele etmeliyiz, aksi yaklaşımda bulunan,bu değerleri tahrip etmeye çalışan kim olursa olsun, hangi yetkili olursa olsun mutlaka gerekenler yapılmalıdır.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.