DOLAR 32,3392
EURO 35,1159
ALTIN 2239,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

ÜÇ BAŞLIKLI TEK YAZI

Hayatımızda yarın başımıza neler gelecek diye düşünürsek, günü sonlandıramayız.
Olayları, akışına bırakmak bence en doğru karardır.
Bugun ve yarın ile günler akıp gidiyor.
Tüm bu oluşum içersinde, herkesin kendi iç dünyasında var ettiği yaşamı ölçü kabul ederek, düzgün ve onurlu hayat sürmek en doğru karar olmalıdır.
+Evet, Dünyayı saran ve ilave varyantlarla şekil değiştirerek katlanan virüs olayı artarak devam ediyor.
Ucu açık önlemler ile vatandaşlar arasında ikilem oluşturan tedbirler, maalesef derin tehlikelere sahne olmaktadır.
Bu ağır yükün vebaline ortak olmamak için mutlaka sürdürülebilir kararları kesintisiz uygulamak şarttır.
Bu konuda merkezi idareden sağlık bakanlığı, sürekli bakanı vasıtasıyla,bilim kurulunun raporlarını ülkeye duyurmaktadır.
Sağlık bakanı vasıtasıyla yapılan duyurular,insan sağlığına katkı yaptığı kanaatini taşırken, bu kurullarının kararlarına riayet etmemek, zayıf mantık ile oluşan art niyetli düşüncelerdir.
Bu hassasiyeti hiçe sayar gibi bir yanlış yönlendirme malesef Trabzon’da yaşanmaktadır.
İlin merkezinde eski futbol sahası,yan ilave saha ve birçok binanın yıkımıyla oluşan büyük bir alanda, Trabzon’un sosyal ihtiyacını karşılayacak bir büyük park yapıldı,bu düşünce isabetlidir,millet parkı veya bahçesi olarak adlandırılan bu yerde açılış adı altında müzik ve eğlenceler tertip edilmektedir.
İşin garip tarafı, mantık ile örtüşmeyen hınca hınç dolu alandaki etkinlik gecenin geç saatlerine kadar devam etmektedir.Maskeli ve maskesiz,.mesafe sınırı olmayan bu oluşumda virüs’ün çok ciddi atak yapacağı tartışmasızdır.
Genci ihtiyari ile sınır dışı etkinliklere onay veren,ilin valisi birinci dereceden sorumludur, halkın can güvenliği sağlama konumundaki valinin, başında bulunduğu il pandemi kurulu böyle bir ciddiyetsizliğe onay vererek kaosa ortak’mı oldu veya,pandemi kurulunu yok sayar mantık ile bu etkinliğe tek taraflımı onay verildi.
Bu işin organizatörü
görünen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı bu etkide nasıl bir rolü oldu.
Büyükşehir himayesinde oluşan bu organizasyon ile, sağlanmaya çalışılan düşünce ne idi.
Hastanelerin hınca hınç virüslü hasta ile dolduğu bu günlerde böyle bir acı duruma neden oluşum sağlandı.
Yanlış ve bir o kadarda düşündürücü olan bu hassasiyeti ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa yapılmalıdır.
+Kadim şehir olarak adlandırılan, Fatih’in fetettigi Yavuz’un valilik yaptığı Kanuni’nin doğduğu, Trabzon’un ecdat yadigarlarını geleceğe taşımak için bu ilde mutlaka özel bir kurul oluşturulması şarttır.
“Kadim Şehir Trabzon” ismiyle, Trabzon’daki tüm eski eserlerin envanterini çıkartarak,bu eserleri gelecek ile kucaklaştırmak adına biran önce kurul oluşturulması ile faaliyete geçilmesi çok önemlidir.
Aksine yetkililerin, Trabzon için sarf ettikleri, Fatih’in fetettigi Yavuz’un valilik yaptığı Kanuni’nin doğduğu kadim şehir ifadesinde samimi olmadıkları ortaya çıkar.
+Trabzon’un kültür ve sanatını herdaim ön planda tutan,bu etkileşiminde önemli hizmetleri bulunan, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, her yıl düzenli futbol turnuvası düzenlemektedir.
Vefat eden meslektaşımız Orhan Kaynar adına ithaf edilen turnuva,bu yılda yapılmaktadır.Trabzon’da görev yapan basın mensuplarının guruplaşarak yaptıkları maçlar haftanın iki günü, Salı ve Perşembe günü akşam saatlerinde yapılmaktadır.
Mesleki dayanışmada’da önemli olan turnuva sonunda final yapılarak,bu yılın galibi belli olacaktır.
Bu güzel etkinlik sonunda, Trabzon’da görev yapan ilin tüm yetkilileri ilede özel bir maç yapılacak olması daha bir anlam katacak turnuvaya.
Evet,hayat devam ediyor dedik, sağlık ile başladık sağlık ile bitirelim.
Sağlık dileklerimle.

Nevzat YILMAZ

[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.