DOLAR 32,5588
EURO 34,8927
ALTIN 2432,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

OBEZİTE KIRMIZI ALARM VERİYOR

tha – Dünyada obez insan sayısı yıllar geçtikçe artmaya devam ediyor. Öyle ki, bugün bir kişinin obez olma ihtimali 1975 ile kıyaslandığından üç kat daha fazla. Mevcut artışın bu şekilde devam etmesi halinde 2025 yılında her 5 kişiden 1’inin obez olması bekleniyor.

1486099556_OBEZ__TE_KIRMIZI_ALARM_VER__YOR (Copy)

Medya takibinin öncü kuruluşu Ajans Press obeziteyle ilgili medya araştırması gerçekleştirdi. Ajans Press’in hazırladığı medya raporunda, geçtiğimiz yıl 19 bin 229 haberin medyaya yansıdığı tespit edildi. Türkiye’nin sağlıkla ilgili medya karnesinde, hareketsizlik, şişmanlık ve sigaranın en çok konuşulan başlıklar arasında yer aldığı belirlendi. Medyaya yansıyan diğer önemli başlıklar arasında ise obezitenin görülme sıklığı ve dünyanın obezite haritası yer aldı. Türkiye’de kadınların erkeklerden daha obez olduğu medyaya yansıyan haberler arasında yer alırken, OECD sağlık istatistiklerine göre Türkiye’de 15 yaş ve üzerinin yüzde 19.9’unun obez olduğu belirtildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.