DOLAR 32,5797
EURO 34,7719
ALTIN 2503,362
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Yemen Dostluk ve Dayanışma Derneği KTÜ de

tha – Yemen Dostluk ve Dayanışma Derneği heyeti Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’yı makamında ziyaret etti. Yemenli öğrenciler için KTÜ’de kontenjan talebinde bulunan dernek temsilcileri, Rektör ile kurumlar arasında yapılabilecek iş birliği çalışmalarını görüştü.

Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’yı, Yemen Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Ahmed Aloqabi, Dernek Danışmanı aynı zamanda Yemen Millî Eğitim Eski Bakanı Prof. Abdulmajed Al-Mekhlafi ile Türkiye Yemen Dayanışma Topluluğu Başkanı Dr.Nabil Al-ghuzi, Türkiye Yemen Dayanışma Topluluğu Trabzon-Rize Şubesi  Başkanı Yousef Al-Hajri, North Pearl Residence Genel Müdürü Yahya Alshaebi, Yemen Ticaret Şirketi Genel Müdürü Dr.Mohammed Algunaid, Yemen Dostluk ve Dayanışma Derneği Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Cumali Sarı, Yemenli Öğrenciler Derneği-Trabzon Şubesi Başkanı Asem Al-Rashedi ve Yemenli Öğrenci Başkanı Asım Bey’in yer aldığı heyet ziyaret etti.

Rektörlük makamında yapılan görüşmede, Yemen Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Ahmed Aloqabi ve Yemen Millî Eğitim Eski Bakanı Prof. Abdulmajed Al-Mekhlafi’nin başkanlığındaki dernek temsilcileri, Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI tarafından karşılandı. Dernek temsilcileri Türkiye’de; Sakarya Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kütahya Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Karabük Üniversitesi gibi birçok devlet üniversitesinde öğrenim görmekte olan Yemenli öğrenciler hakkında Rektöre bilgi verdi.  Toplumun her seviyesindeki bireyleri daha iyi bir geleceğe ve hayata yönlendirmek, kalkınma projelerini uygulamak, etkili iş birlikleri ve ortaklıklar kurmak ve iyi yatırımlar yapmak hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden dernek temsilcileri; Yemenli öğrencilerin çalışkan, beyefendi olduğunu ve KTÜ’de eğitim almalarından memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Dernek temsilcileri, Trabzon’da yatırımları ve ticari faaliyetleri bulunan Yemenli iş insanları ile Üniversite arasında, eğitim temelli protokol imzalanması hususundaki isteklerini de dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Yemenli öğrenciler için oluşturulabilecek kontenjan ve yerleştirme işlemleri hususunda bir durum değerlendirmesi yapılarak ilgililerle iletişime geçilebileceğini belirtti.

Ziyaret, karşılıklı olarak hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.