DOLAR 32,6072
EURO 34,8039
ALTIN 2489,989
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

“Narkotim” ekipleri göreve başladı.

Türkiye Ve Trabzon’da Uyuşturucu İlletinin Kökünü Kazıyıncaya Kadar Mücadelemiz Devam Edecek. Gençlerimizin Sağlıklı Nesiller Olarak Yetişmesi İçin Var Gücümüzle Çalışacağız

 

Doğu Karadeniz’de toplumu uyuşturucu konusunda bilinçlendirmek, sokak satıcılarını etkisiz hale getirmek ve özellikle okul önlerinde uyuşturucu satıcılarını yakalamak amacıyla ilk kez Trabzon’da kurulan “narkotim” ekipleri göreve başladı.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Büro Amirliği bünyesinde, oluşturulan “Narkotim” ekiplerinin tanıtımı amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Törende konuşan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek, “Türkiye’nin birliği, bölünmezliği için canını feda eden şehitlerimize rahmet diliyorum” dedi.

Uyuşturucunun terörün en önemli gelir kapılarından biri olduğunu dile getiren Vali Öz, terörün en önemli unsurlarından birinin gençlere ve gelecek nesillere kast eden uyuşturucu belası olduğunu vurguladı.

Uyuşturucu maddeyle mücadelenin çok önemli bir faaliyet alanı olduğuna dikkati çeken Öz, hem uyuşturucunun kullanılmasını, satışını ve dağıtımını önlemek hem de bu illete bulaşanların tedavi edilip topluma kazandırılması için önemli çalışmaların bulunduğunu söyledi.

Vali Öz, özellikle okul önlerinde çeşitli tedbirler aldıklarını anlatarak, “Türkiye ve Trabzon’da uyuşturucu illetinin kökünü kazıyıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Gençlerimizin sağlıklı nesiller olarak yetişmesi için var gücümüzle çalışacağız ve bu illete bulaşanların da tedavisi ve topluma kazandırılması konusunda bütün birimlerimizle ve kurumlarımızla el birliği içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ise “narkotim” projesi kapsamında 3 ilin pilot olarak seçildiğini belirterek, bu çerçevede İstanbul’dan sonra Orta Karadeniz’deki Samsun’un ardından Trabzon’da da İl Emniyet Müdürlüğü personelinden 30 polis seçip Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından araçlarla destekleyerek “narkotim” ekipleri oluşturduklarını ifade etti.

Köksal, 12 timden oluşan söz konusu personelin göreve başlamadan önce 2 haftalık bir eğitimden geçirildiğini belirterek, ekiplerin göreve başlamasıyla kentte uyuşturucu konusunda daha verimli ve kesin sonuç alacaklarını umut ettiklerini söyledi.

Köksal, uyuşturucu konusunda asıl görevin güvenlik kuvvetlerinde olmasına rağmen vatandaşın da desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade ederek. “Vatandaşın desteği olmadan bizlerin yaptığı çalışmalar yarım ve eksik kalmakta. Vatandaşlarımızdan gördükleri, bildikleri konularda çekinmeden ve duyarlı şekilde tam ve net bilgi ile ‘155 Polis İmdat’ telefonuna bilgi vererek arkadaşlarımızın daha etkin çalışmalarına ve kısa sürede sonuca ulaşabilmelerine yardımcı olsunlar” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Öz, Emniyet Müdürü Köksal ve Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Okşin Akşit kurdele kesilerek Narkotim ekipleri göreve başladı.

Trabzon’da göreve başlayan “nakrotim” ekiplerinin Doğu Karadeniz’de ilk kez kurulduğu, Karadeniz Bölgesinde de bu ekiplerden sadece Samsun’da oluşturulduğu belirtildi.

Trabzon’da son 7 ayda uyuşturucu kaçakçılığına yönelik 51 olayının yaşandığı ve bu olaylara ilişkin gözaltına alınan 83 kişiden 24’ünün tutuklandığı öğrenildi.

Bu olaylarda 15 kilo 792 gram kubar esrar, 12 kilo 760 gram toz esrar, 4 bin 991 adet ecstasy marka uyuşturucu hap, 527 gram bonzai, 56 adet Hint kenevirinin yanı sıra bir miktar eroin, kokain ve çeşitli uyuşturucu maddelerin ele geçirildiği bildirildi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.