DOLAR 32,3345
EURO 35,1051
ALTIN 2235,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Öğretmenlik yeniden cazip hale getirilmeli

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Üyesi Alper Bekar, 90’lı yıllarda öğretmenlik mesleğinin özendirici olduğunu belirterek, “Devlet öğretmenliği tercih eden öğrencilere çeşitli özendirici uygulamalar yapıyordu. Şu anda bu uygulamalar söz konusu değil. Böyle giderse çocuklarımıza ders verecek öğretmen bulamayacağız” dedi.

TTSO’nun eğitim kurumları ve kırtasiye firmalarının yer aldığı 13. Meslek grubundan Meclis Üyesi olan Alper Bekar, sektörün sorunları ve talepleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 2020-2021 yılı eğitim öğretim yılının herkese başarı, mutluluk ve huzur getirmesini dileyen Bekar, “Pandemi nedeniyle geçen yıllarda meydana gelen kaybın telafi edilmesini ve sağlıklı bir şekilde sürecin tamamlanmasını diliyorum. Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bizlere emeği gecen ebediyete göçmüş öğretmenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi.

TTSO Meclis Üyesi Alper Bekar, daha önceki konuşmalarında vurguladığı 3 önemli maddeyi tekrar gündeme getirmek istediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Merkezlere yakın köy okulları ilk dört sınıftaki öğrencilere açılarak şehir içerisindeki sıkışıklık giderilebilir. Ortaokul ve liseler de seyreltilebilir. Özellikle köy okullarında temizlik malzemesi ve temizlik görevlisi açığı var ve bunun mutlaka giderilmesi gerek. Öğretmenlik mesleği 90’lı yıllarda çok özendiriciydi. Devlet iyi para veriyordu. Öğretmenlik ilk tercihlere yazılırsa yurt ücretinde indirim sağlanıyordu. Şu anda bu özendirici uygulamalar söz konusu değil. Böyle giderse çocuklarımıza ders verecek öğretmen bulamayacağız.”

Alper Bekar, 13. Meslek komitesinde hizmet veren işletmelerin yöneticilerine ve çalışanlarına da teşekkür ederek, “Pandemi süreçlerinde diğer illere kıyasla süreci çok daha iyi yönettikleri için; gösterdikleri gayret, sabır ve özveri için komite üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyor ve bu güzel neticeyi Trabzon kamuoyuna gururla ilan ediyorum. Bu süreçte ilgi ve alakalarını bizlerden esirgemeyen devlet erkânına, milli eğitim müdür ve personellerimize ayrıca teşekkür ediyoruz.”

TTSO Meclis Üyesi Alper Bekar, “Ekonomik anlamda girdi maliyetlerinin arttığı, personel giderlerinin zor karşılandığı, küçülmeye gidildiği bir dönemden geçiyoruz. Bu noktadan daha iyi noktalara gelmek için daha fazla çaba göstermemiz gerektiğini, işimize yatırım yapmamız gerektiğini biliyoruz. Ancak çeşitli sebeplerle üç, beş sene içerisinde onlarca kez kurum ortaklığı değişmiş, mali yönden sıkıntılar içerisine girmiş bir yapı karşınıza çıkıyor. Bu böyle olursa ne köklü bir kurumdan bahsedebiliriz ne de istediğimiz başarıları elde edebiliriz. Bunlara karşı çözüm önerimizi de dile getirmek istiyorum. Biz de ticarethaneyiz ama buna özel bir şart getirilmesi lazım. Nedir bu? Bu işe girecek arkadaş en az beş yıl burada kalacağını taahhüt etmeli. Nasıl ki binanın fiziki şartları kontrol ediliyor, sınıfı, tuvaleti, engelli tuvaleti var mı diye bakılıyorsa, ortak olacak olan kişilerin ticari kariyeri, geçmişi, bu işi yapabilirliği, eğitim öğretimde birebir başka birim tarafından kesinlikle takip edilip incelenmelidir” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.