DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İl Afet Ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Afetsiz, Acil Duruma İhtiyaç Olmayan Bir Süreç Hepimizin Dileğidir Ancak Her Türlü Olağanüstü Duruma Da Hazırlıklı Olmamız Gerekiyor

           İl Afet Ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Öz Başkanlığında Gerçekleştirildi

Valilik B Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile koordinasyon kurulunun üyeleri katıldı.

Toplantıda Türkiye Afet Acil Durum Müdahale hizmetleri yönetmenliği ile Türkiye Afet Acil Durum Planı’nın hazırlandığını ifade eden Vali Öz, “Bu planın onay ve uygulama sürecini, hem de sektörel bazda çalışma gruplarının teşekkülünü oluşturduk. Önümüzdeki süreçte bu çalışma grupları kendi içinde toplanıp görev tanımlarını yapacaklar. Olası afet ve acil durumlarda sektörel bazda ihtiyaca göre toparlanıp çalışmalarını yürütecekler” dedi.

İl düzeyinde belli aralıklarla yapılan İl Afet Ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantıları ile son durumun gözden geçirildiğini belirten Vali Öz, “Bugün yine koordinasyon kurulunun üs düzey yöneticileri ile bir araya gelerek teşkilatın durumu, afete ve acil duruma müdahalelerde neredeyiz, neler yapmamız gerekiyor gibi bir değerlendirme yapmak istedik” dedi.

Afet Acil Durum Planının hazırlandığını ifade eden Vali, “İlgili kurumlarımızla hem planla, hem de çalışma sektöründeki grupların oluşturulmasıyla ilgili çalışmalar tamamlandı. Bundan sonraki süreçte ne tür çalışmalar yapacağımızı gündeme alıp değerlendireceğiz. Afet ve acil bir durumla karşılaşmadan önce hazırlıklarımızı gözden geçirip kurulumuzun üs düzey yöneticileriyle bu süreci en iyi şekilde yönetmek istiyoruz.

Afet ve acil durum kamu yöneticileri olarak bize en fazla ihtiyaç duyulan durumlardır. Afetin veya acil durumu gerektirecek bir olayın meydana gelmesi istemediğimiz bir süreçtir. Ancak Türkiye coğrafi konumu itibariyle çeşitli acil durumların ve afetlerin yaşanması muhtemel bir bölge. Bu yüzden konuyla ilgili planlarımız ve çalışma gruplarımızın hazır olması gerekiyor. Dolayısıyla gerekli koordinasyonu yaparak ihtiyaçları tespit edip, bu planı da onaylayarak süreci en iyi şekilde yönetmeye çalışacağız.

Afetsiz, acil duruma ihtiyaç olmayan bir süreç hepimizin dileğidir ancak her türlü olağanüstü duruma da hazırlıklı olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Toplantıda ilgili kurum müdürleri sunumlarını yaptılar.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.