DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Meydan Parkı’na engelli aracı şarj istasyonu kuruldu

Meydan Parkı’na engelli aracı şarj istasyonu kuruldu

Gerçekleştirdiği sosyal çalışmalarla takdir toplayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Trabzon’un en işlek noktalarının başında gelen Ortahisar ilçesindeki Atatürk Alanı’na (Meydan Parkı) engelli aracı şarj istasyonu kurdu. Böylece akülü araç kullanan engelli vatandaşlar, şehir merkezinde araçlarını şarj ederek sosyal hayata daha fazla katılma şansı elde etti.

Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Hacı Kaya, engelliler için gerçekleştirilen çalışmalardan ötürü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti. Engelli aracı şarj istasyonunun Doğu Karadeniz’de bir ilk olarak Trabzon’da kurulduğunu ifade eden Kaya, “Bu şarj istasyonunun, bedensel engelli kardeşlerimizin sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamak için büyük önemi var. Akülü araç kullanan arkadaşlarımız şehir merkezinde artık ‘yolda kalırım’ korkusu yaşamadan evlerinden dışarı çıkabilecekler. Bu çalışmalarından ötürü Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na tüm engelli arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Engelli aracı şarj istasyonunu kullanan Şener Topaloğlu ise şunları kaydetti: “Ben geçirdiğim kaza sonucu bedensel engelli oldum. Akülü araç kullanıyorum ve dışarıya çıktığımızda sürekli olarak ‘şarjım bitecek’ korkusu yaşıyordum. Şarj bittiğinde mutlaka birinin yardımına ihtiyaç duyuyoruz. Bu istasyon sayesinde artık bu derdimiz sona erdi. Sayın Başkanımız Gümrükçüoğlu’na, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah (c.c.) razı olsun.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.