DOLAR 32,3145
EURO 35,1155
ALTIN 2292,751
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Meydan Altyapısı Hızla Değişiyor

tha – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Meydan bölgesinde devam eden altyapı çalışmalarını inceledi. Zorluoğlu, “Şehrimizin kalbi niteliğindeki bölgeye kalıcı ve kapsamlı bir imza atıyoruz” dedi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şehrin bugüne kadarki en ciddi yatırımlarından biri olan Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi kapsamında Kahramanmaraş ve Uzun Sokak’taki yürütülen altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü yetkililerinin de eşlik ettiği incelemede Başkan Zorluoğlu, yetkililerden çalışmaların son durumuyla alakalı bilgi aldı.

5 AYRI HAT AYNI ANDA SERİLİYOR

Projenin sadece içme suyu çalışması olmadığını söyleyen Başkan Zorluoğlu, “Biz bu projeyle şehrin sadece eskimiş içme suyu altyapısını değiştirmiyoruz. Aynı zamanda Trabzon’un mevcut altyapısını bütünüyle yenileme adına bir fırsat olarak görüyoruz. Meydan bölgemiz bu çalışmalar sayesinde içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu, fiber optik ve doğalgaz hatlarına da kavuşuyor. Biz buna beşi bir yerde diyoruz. Halkımıza hem sağlıklı su hem de sağlam bir altyapı hizmeti sunacağız” dedi.

NİSAN AYINDA MEYDAN BİTİRİLECEK

Meydan bölgesindeki çalışmaların ara sokakların yanı sıra Uzunsokak ve Kahramanmaraş Caddesi’nde sürdüğünü belirten Zorluoğlu, şöyle devam etti: “Meydan için oldukça özel bir planlama ve çalışma örneği sergileniyor. Kahramanmaraş Caddemizde yaptığımız çalışma nedeniyle Gazipaşa Caddemiz artık çift yönlü olarak trafiğe açıldı. Nisan sonu itibarıyla Meydan bölgesinden tamamen çıkmayı planlıyoruz. Vatandaşlarımızdan bu süre zarfında sabır ve anlayış göstermelerini istirham ediyoruz.”

KISA ZAMANDA BÜYÜK MESAFE KAT EDİLDİ

Çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için her türlü tedbiri aldıklarını belirten Başkan Murat Zorluoğlu, “Bugüne kadar yapılan çalışmalar sonucunda 86 bin 200 metre içme suyu hattı, 3 bin 60 metre kanalizasyon, 7 bin metre de yağmursuyu hattı imalatı gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Caddesi’nde 5 günlük bir çalışma sonucunda toplam 300 metrelik alandan 135 metrelik bir mesafe kat edildi. Uzun Sokak’ta ise 220 metre ilerleme sağlanırken kalan 100 metrelik kısmı da en kısa sürede bitireceğiz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.