DOLAR 32,5692
EURO 34,8864
ALTIN 2436,196
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Araklı Arıtma’da Geri Sayım Başladı

tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Araklı-Sürmene Arıtma Tesisini ekim ayında hizmete alıyor. Başkan Murat Zorluoğlu, “İki ilçenin 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacağız” dedi

Tarihi nitelikteki altyapı yatırımlarını şehre kazandıran Trabzon Büyükşehir Belediyesi bir büyük içme suyu projesini daha nihayete erdiriyor. Projesine 2009, yapımına ise 2012 yılında başlanan ancak türlü sebeplerden dolayı bir türlü bitirilemeyen Araklı-Sürmene İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi yüzde 90 oranında tamamlandı. Çağın gereksinimlerine cevap verecek şekilde revize edilerek geçtiğimiz yıl yeniden ihale edilip çalışmalara başlanılan tesis ekim ayında hizmete giriyor.

28 MAHALLEYE SAĞLIKLI İÇME SUYU

Tesisin devreye alınmasıyla birlikte Araklı’nın 17, Sürmene’nin 11 olmak üzere toplam 28 mahalleye sağlıklı ve temiz içme suyu ulaştırılacak. İş kapsamında içme suyu arıtma tesisinin yanı sıra, 1 adet mikro HES, 60 km isale hattı, 18 km şebeke hattı, 8 adet depo, 12 adet maslak ve mevcut depoların bakım ve onarımları yapıldı. Son teknoloji ile donatılan tesis, ilk etapta 125 litre/saniye arıtma kapasitesine sahip olacak.

YILLARDIR BU ANI BEKLİYORLAR

İki yıllık süreçte başlattıkları yatırım atağının meyvelerini almaya başladıklarını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bir büyük çalışmayı daha hizmete sunacaklarını söyledi. Araklı ve Sürmene’nin yıllardır beklediği projenin nihayete erdiğini belirten Başkan Zorluoğlu, “Yaklaşık 12 yıllık bir hikayesi olan Araklı-Sürmene İçme Suyu Paket Arıtma Tesisini Ekim ayı itibariyle hizmete sokuyoruz” dedi.

VANAYI HEP BİRLİKTE AÇACAĞIZ

Araklı ve Sürmene’de eski hattın sürekli arıza verdiğinin ve bölgedeki vatandaşlardan yoğun şikayetler aldığının altını çizen Başkan Murat Zorluoğlu, “Bu tesisimizle birlikte iki ilçemizin su sorunu tamamen ortadan kalkacak. Bölgedeki halkımızın deyimiyle; tesisimiz Araklı ve Sürmene’nin 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak, ciddi manada heyecan veren bir çalışma. Ekim ayında suyun vanası hemşerilerimizle birlikte açacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.