DOLAR 32,3156
EURO 35,0644
ALTIN 2308,794
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Devlet Koruması Altındaki Çocuklarımızın Sağlıklı Ve Kaliteli Ortamlarda Yetişmeleri İçin Önemli Çalışmalar Yapıyoruz

Devlet Koruması Altındaki Çocuklarımızın Sağlıklı Ve Kaliteli Ortamlarda Yetişmeleri İçin Önemli Çalışmalar Yapıyoruz

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, devlet koruması altındaki çocuklar için Çimenli’de yaptırılan modern sevgi evlerini gezdi. Vali’ye incelemeleri sırasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Trabzon İl Müdürü Kadir Er, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi eşlik etti. Bir idari, 6 da çocuklar için olmak üzere toplam 7 bloktan oluşan sevgi evlerinde inceleme yapan Vali Öz, inşaatla ilgili görevlilerden bilgi aldı.

 

Trabzon’da sosyal devlet ilkesi çerçevesinde korumaya muhtaç çocuklarla ilgili önemli çalışmalar yapıldığının altını çizen Vali Öz, “Sosyal devlet ilkesi gereği korunmaya muhtaç çocuklarla ilgili yoğun çalışmalarımız var. Gerek gönül elçileri ve koruyucu aile projesiyle, gerek çocuk evleri uygulamasıyla önemli çalışmalar yapıyoruz. Eskiden yetiştirme yurdunda kalan çocuklarımız bugün artık sevgi evlerinde kalıyor.Bu bağlamda ilimizde 0-12 yaş gurubundaki çocuklarımız için yaptırdığımız sevgi evleri inşaatımız büyük oranda tamamlandı. Peyzaj ve çevre düzenlemesi aşamasına gelindi. Bunları da tamamlayıp bir iki ay içersinde çocuklarımızı buraya yerleştirerek sağlıklı, kaliteli, modern sevgi evleri ortamında barındırmayı planlıyoruz.

Huzurevi ve engellilerimizle ilgili çalışmalarımızdan sonra bu çalışmalarımız da tamamlandığında ilimizde devlet koruması altındaki çocuklarımızla ilgili bütün altyapıyı bitirmiş olacağız” dedi.

Vali Öz, Yalıncak bölgesinde bu yıl 12 derslikli özel eğitim iş okulu planladıklarını da ifade ederek, bu okulun tamamlanmasıyla birlikte engelli bireylerin eğitim altyapısının güçleneceğini söyledi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.