DOLAR 32,5239
EURO 34,8405
ALTIN 2488,692
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

KTÜ’de DOKKAF’22 Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

tha – Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı koordinesinde ve KTÜ üniversitesi ev sahipliğinde, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer alan yedi üniversitenin (Artvin Çoruh Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi) paydaş olarak yer aldığı ve 4-5 Mart 2022 tarihlerinde burada üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı (DOKKAF’22) Basın Bilgilendirme Toplantısı, 2 Mart 2022 tarihinde  KTÜ Rektörlük Senato Salonu’nda, Rektör Prof. Dr Hamdullah ÇUVALCI, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ ve Prof. Dr. Cemil RAKICI, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü  Prof. Dr. Hülya KALAYCIOĞLU, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin SERENCAM ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın açılış konuşması ile başlayan toplantıda, dev organizasyon öncesinde, hazırlık ve uygulama süreci ile ilgili genel bir değerlendirmede bulunularak öncelikle bölgenin  kalkınması adına önemli katkılar sağlamayı ve bu noktada ihtiyaç duyulan insan kaynağının yetiştirilmesi ve geliştirilmesini amaçlayan Üniversitenin , kamu ve özel sektör iş birliği ile ev sahibi olarak düzenlediği bu fuarın hazırlık sürecindeki aşamalar ve gençlerin kariyer planlamalarına ve iş dünyasına sağlayacağı katkılar hakkında bilgi verildi.

Rektör, bilim dünyasına nitelikli çalışmalar kazandıran bir Araştırma Üniversitesi olarak kariyer fuarına da ev sahipliği yapan KTÜ Üniversitesinin; sahip olduğu donanımlı alt yapısı, nitelikli insan kaynağı ve on binlerce öğrencisi ve mezunu ile hem bölgenin hem de ülkemizin marka değeri yüksek, öncü kurumlarından biri olduğunun önemine vurgu yaptığı ve konuşmasında “Katılımcı kurum/kuruluş ve işletmeleri de insan kaynakları alanında destekleyecek olan fuarımızda; tüm katılımcılar, meslekleri hakkında ayrıntılı bilgi edinme, kariyer planlarına yön verme, bölgemizde faaliyet gösteren birçok firma ile tanışma, kendi markalarını oluşturma ve girişimcilik hakkında fikir alışverişinde bulunma fırsatı elde edeceklerdir. İşverenler, üniversitelerin öğrenci ve mezunları ile iletişim kurma ve iş staj olanaklarını değerlendirme imkânı bulacaklardır. Ayrıca fuar süresince gerçekleşecek kişisel ve mesleki gelişim etkinlikleri, seminerler, bilgilendirme oturumları, atölye çalışmaları, mülakat simülasyonları gibi etkinliklerle gençlerimizin eğitim, ilgi ve becerilerine uygun kariyer alanlarını belirlemelerine fırsat sunmayı hedefliyoruz.” sözlerine yer verdiği toplantı, soru-cevap şeklinde devam etti.

Basın mensuplarının, Üniversitenin ev sahipliğini üstlendiği, kamu ve özel sektör temsilcileri ile tüm üniversite mezunlarını buluşturan fuar ile ilgili merak ettikleri hususlar hakkında bilgi aldıkları toplantı, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.