DOLAR 32,5608
EURO 34,9837
ALTIN 2419,894
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kahramanmaraş’ta Ki Çalışmalar Yerinde İncelendi

tha – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Kahramanmaraş Caddesi’nde ki çalışmaları yerinde inceledi.

Trabzon’da uzun yıllardır konuşulan Kahramanmaraş Caddesi’nin yayalaştırılması noktasında başlatılan çalışmaları Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ve AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu yerinde inceledi.

Maraş Caddesinde çalışan işçilerle sohbet eden ve yetkililerden bilgi alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada, “Maraş Caddesi’nin yayalaştırılması Trabzon’un uzun yıllar üzerinde konuştuğu bir anlamda şehrin hayali olan meseleydi. Göreve başlamadan önce bununla ilgili istişarelerimizi yapmıştık. Gerçekten ciddi bir talep olduğunu tespit etmiştik. Yayalaştırılması konusunda adım atacağımızı söylemiştik. Belediye başkanlığına başladıktan sonra yayalaştırma konusunda gerekli hazırlıkları yaptık. İstişare etmediğimiz kimse kalmadı. Sonrasında yayalaştırılması şehrin ciddi menfaatine olacağı görüş bildirildi. Projemizi hazırladık ve bu çerçevede gerekli kararları alarak buranın yayalaştırılması operasyonunu başlattık. Geçen hafta ilk kazma vuruldu. Bugün memnuniyetle görüyoruz ki burada ciddi bir ekip ve çalışma var. Disiplinli bir çalışma gördüm” dedi.

AÇIK AVM GÖRÜNÜMÜ OLACAK

Kahramanmaraş Caddesi’nin inşallah süratle tamamlama arzusundayız” diyen Başkan Zorluoğlu, “Hedefimiz 15 Haziran’da bütünüyle tamamlanıp yayalarımızın hizmetine açmak. Ancak ortada gördüğünüz bu hat yol biçiminde olacak. Gerekli acil durumlarda ve lojistik anlamda kullanılmasını sağlayacağız. Uzun Sokak, Maraş Caddesi ve Kunduracılar Caddesi’ni kapsayan açık AVM görünümü olacak. Uzun Sokak’ın o yoğunluğunu da yaymış olacağız. Aynı zamanda eminim yayalaştırıldıktan sonra ticaret şekli de değişecek. Vatandaşımızın doğrudan hizmet alacağız esnaf ve ticarethanelerin oluşacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

YERİNDE GÖRMEK İSTEDİK

Başkan Zorluoğlu ayrıca, “Etraftaki binalarda tabela ve boya kirliliği var. Yenilenmeye ihtiyaç duyuluyor. Projemizi hazırladık. Ancak bu sezon yapmayacağız. Turizm sezonu yaklaştığı için esnafımızı zor durumda bırakmak istemiyoruz. O nedenle cephe sağlıklaştırma projesini Eylül-Ekim gibi başlayıp yıl başına kadar bitirmek istiyoruz. Bugün buradaki çalışmaları yerinde görüp, vatandaşımızı dinleyelim dedik. Maraş Caddemiz şehrimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

MUMCU; ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Ak Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, “Bugün gerçekten Maraş Caddesi’inin trafiğe kapatılması konusunda kararlı bir tutum sergilediğinden dolayı Büyükşehir Belediye başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü gerçekten artık Trabzon’da özellikle Meydan dediğimiz bölgede nefes alacak alan gerekiyordu. Trabzon’umuzun turizm alanında atmış olduğu önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Biraz daha sıkıntı çekeceğiz Trabzon halkı olarak ama zahmet olmadan rahmet olmaz. Çok kısa zamanda esnafımızı da mağdur etmeden buranın bir an önce bitirilmesiyle hem turizm sezonuna kazandırılması hem de Trabzonspor’umuzun şampiyonluğuna kadar yetişmesini ümit ediyorum. Bu yönde de zaten hem esnafımız hem belediye başkanımızla diyaloglarımızı sürdürdük. İnşallah Trabzon’umuz için hayırlı olur”

CORA: TİCARETİN MERKEZİ

Ak Parti Milletvekili Salih Cora, “Trabzon şehrimiz kadim bir şehirdir. Ticaretin merkezi olarak nitelendirdiğimiz bu alanda önemli bir düzenleme yapılıyor. Daha önce Kemeraltı, ardından Uzun Sokak ve bugün de Maraş Caddesi’nde başlamış bulunmaktayız. Maraş Caddesi’nin yayalaştırılması noktasında yüksek kamuoyu desteği ve tam bir mutabakatla yapılan ön çalışmalarla bugün şu anda kazma vuruldu. Çok hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Ak belediyecilik anlayışını şehrimizin her bir tarafına yansıtmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

MARKA ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ

Cora, şöyle devam etti: “Başkanımızın iradesi, kararlılığı ve cesaretini takdir ediyoruz. Bu kararlılık ile olabilecek bir iştir. Herkesin tamamen memnuniyetini kazanmak zor oluyor ama bitince teşekkür edilecek olan bir projedir. Şehrimize vizyon kazandıracaktır. Maraş Caddesi Trabzonluların huzur bulduğu, ferahladığı ve özgürce dolaşabildiği çok önemli bir destinasyonlardan birisi haline gelecektir. Şehrimizin nefes aldığı bir alan olacaktır. Geçmişte Meydan’da olmuşların bir keşmekeşliği vardı. Aynı şekilde Meydan’dan Maraş Caddesi’ne taşınmıştı bu görüntü. Uzun Sokak’ta sıra sıra eski dolmuşlar taksiler vardı. Şimdi çok şükür Maraş Caddesi’ni o görüntülerden uzaklaştırıyoruz. Hedefimiz Trabzon’u marka şehir haline getirmektir.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.