DOLAR 32,6072
EURO 34,8039
ALTIN 2489,989
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

KALİTELİ FINDIK PROJESİ, TRABZON TİCARET BORSASI TARAFINDAN BAŞARILI BULUNDU

tha – Trabzon Ticaret Borsası tarafından uygulanan fındıkta verim ve kaliteyi arttırma projesi, TOBB tarafından odalar ve borsalar arasında düzenlenen proje yarışmasında 40 başarılı çalışma arasında yer aldı.

2003 yılında Kaliteli Fındık ismi ile başlatılıp 2013 te yaşlı bahçelerin sökülerek tek dal ikili ve sıralı şekliyle yeniden dikilen fındık bahçeleri ‘Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi’ile örnek ve öncü olmuştu.

Üretimden tüketim aşamasına kadar fındıkta verim ve kaliteyi arttırmayı hedefleyen ve bunda da başarılı olan proje kapsamında 63 yeni bahçe tesis edilmişti. Proje, TOBB tarafından 365 oda/borsa arasından değerlendirilerek 40 başarılı çalışma arasında yer aldı.

TOBB Proje Ödülleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda sahiplerine verildi.​

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu oda ve borsa proje yarışmasında finale kalanları ve camiaya uzun süredir hizmette bulunan delegeleri ödüllendirdiklerini ifade ederek, “Bu tabloyla hepimiz iftihar edelim. Odalarımız-Borsalarımız adeta proje fabrikası haline geldiler. Çalışıyor, üretiyor, şehirlerine yeni eserler kazandırıyor, üyelerimize daha çok hizmet sunuyorlar. Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da bayrağımızı dalgalandırıyorlar. Camiamızın ulaştığı bu seviye sizlerin eseri. Hepinizle ayrı ayrı iftihar ediyorum” dedi.

Oda ve Borsaların kurumsal hizmet kapasitelerinin arttığına, dünyanın örnek aldığı bir yapıya dönüştüğüne de dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Dijital Oda-Borsa”devrimini gerçekleştirdiklerini ve tek durak ofis haline geldiklerine vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Odalarımız ve borsalarımız geliştikçe, özel sektörümüze daha iyi, daha kaliteli hizmet sundular. Şirketlerimizin büyümesini, dışarıya açılmasını sağladılar. Tüm bunları, el birliği, gönül birliği, akıl birliğiyle başardık. Allah, bu ülke için emek veren, alın ve akıl teri döken, herkesin başarısını daim kılsın. Bizler, “Hak ile sabır dileyip, akıl ve ahlak ile çalışan”, Kadim Ahilik teşkilatımızın, günümüzdeki temsilcileriyiz.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise TOBB’de düzenlenen Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni’nde yaptığı konuşmada, iş dünyasının köklü çatısı altında 10’uncu, 20’nci ve 40’ıncı yıllarını tamamlayan TOBB delegelerine hizmet şeref belgesi takdimi vesilesiyle oda ve borsa camiasıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da konuşmasında, ekonominin iş dünyasının omuzlarında yükseldiğini belirterek, “Bu nedenle sorunlara en iyi çözümleri iş dünyamızla güç birliği yaparak getireceğimize ve rekabet gücü daha yüksek, daha dayanıklı bir ekonomi ile yüksek gelirli ülkeler ligine yükseleceğimize inanıyorum”dedi.

TOBB tarafından  başarılı bulunup plaketle ödüllendirildiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanımız Eyyüp Ergan “Projemiz sektörde verim ve kaliteyi arttırma çalışmalarına öncülük ederek örnek oldu. Fındık rekoltesinin azalmaya başladığı bir süreçte yeniden üretimi arttırarak dekarda verimi ortalama 100 kg’dan 200-300 kg’a çıkardı. Bu projeyle hedefimiz üretim ile birlikte ihracatımızı da artırarak ülkemize 2023 hedefinde yılda 4-5 milyar döviz kazandırmaktır” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu proje kapsamında borsamızın bahçesine fidan dikmiş ve fındıklı ekmek projesini de yenilikçi düşünceye örnek göstermişti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.