DOLAR 32,3854
EURO 35,0496
ALTIN 2326,573
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kısa Çalışma Ödeneğine yeniden başvurular için son gün 31 Aralık

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 30 Haziran 2020’ye kadar Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmamış işverenler için yeni bir fırsat bulunduğunu belirterek, “Bu işverenlerimiz 31 Aralık 2020’ye kadar Kısa Çalışma Ödeneğine başvurabilecek” dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Kısa Çalışma Ödeneğine 30 Haziran’a kadar başvuramayan işverenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için önemli bir adım atıldığını belirterek, “Bize gelen talepleri TOBB kanalıyla bakanlıklara iletiyoruz. Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanamayan üyelerimizden de birçok talep almıştık. Yapılan girişimler sonucunda iş dünyasının bu talebi kabul gördü. Kısa Çalışma Ödeneğine yeniden başvuru imkânının sağlanmasına katkıları nedeniyle başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’a, Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’a ve TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyoruz. 30 Haziran 2020’ye kadar Kısa Çalışma Ödeneğine başvuramayan firmalarımız 31 Aralık 2020’ye kadar başvurularını yapabilecek” dedi.

Hacısalihoğlu, başvuruların e-devlet üzerinden yapılabileceğini vurgulayarak, “3 ay boyunca çalışanların ücreti devlet tarafından ödenecek. Diğer destek ve teşvikler gibi Kısa Çalışma Ödeneğinin de Covid-19 kapsamında alınan tedbirlerden dolayı oluşan ekonomik sebeplerle, işyerini kapatmak ya da çalışma sürelerini geçici olarak azaltmak durumunda kalan işverenlerimize önemli bir destek olacağı inancındayım” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.