DOLAR 32,5647
EURO 34,9911
ALTIN 2422,104
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Girişimcilikte kadın dayanışma projesi

Kadınlarımızın Bu Tür Projelerde Her Zaman Yanlarında Olacağız

İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından finanse edilen, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Maçka Belediyesi, İŞKUR, Maçka Halk Eğitim Merkezi, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ve Trabzon Kadın Eğitim Ve İstihdamı Arttırma Derneği ortaklığında “ Girişimcilikte Kadın Dayanışması” projesinin tanıtım kokteyli Maçka Belediyesi ek hizmet binasında yapıldı.

Proje tanıtımına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, eşi Rukiye Öz, Garnizon Komutanı Okçin Akşit, Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan,Dernekler Müdürü Salih Seyyar, İşkur İl Müdürü Mustafa Sezgin, Kadın İstihdamı Derneği Başkanı Bahar Kastan, daire amirleri ve kursiyerler katıldı.

Maçka Esiroğlunda bulunan 18-55 yaş aralığında geliri düzenli olmayan kadınlara yönelik yöresel bez dokuma ve nakış kurslarında bir yıl boyunca mesleki eğitim verilerek bu dalda yetiştirilmesi amaçlanan projenin ilk etapta 36 kadına ulaşıldı.

Proje tanıtımında konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz; Turizm son yıllarda güçleniyor ve gelişiyor. Gelişen turizmle birlikte yöresel ürünlerimize ve kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarımıza büyük önem veriyoruz. Bu anlamda yöresel el sanatlarımızı yaşatmak gelir getirici hale getirmek, kadınlarımızın girişimciliğini ve üretkenliğini artırmak için il genelinde güzel projelerimiz ve çalışmalarımız var.  Bu projeler ve yapılan çalışmalar sayesinde kadınlarımız güzel üretimler yaparak satışlar gerçekleştiriyor ve ekonomiye katkı sağlıyorlar” dedi.

Karadeniz kadının üretimde, evine sahip çıkma ve sağlık nesiller yetiştirme konusunda çok başarılı olduğuna vurgu yapan Vali Öz  “Bizler bu başarıları gördükçe mutlu oluyoruz. Kadınlarımız ürettikçe her zaman onların yanlarında olacağız” şeklinde konuştu.

Proje tanıtımdan sonra Vali Öz ve beraberindekiler Maçka Belediyesi tarafından yaptırılan çocuk parkına giderek oradaki çocukların bayramını kutladı ve onlara şeker dağıttı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.