DOLAR 32,3296
EURO 35,0744
ALTIN 2286,547
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Sporcu Sağlık ve Eğitim Merkezi turizmi de canlandıracak

tha – Trabzon’da kurulması çalışmaları son aşamaya gelen Sporcu Sağlık ve Eğitim Merkezi’nin bölgedeki spor ve sağlık turizmi hareketini artıracağı belirtildi.

Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Eğitim Daire Başkanı Selçuk Çebi, Sağlık Daire Başkanı Adnan Hasanoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ve KTÜ BESYO Müdürü Fatih Bektaş, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen heyet, Trabzon’da kurulması çalışmaları yürütülen Sporcu Sağlık ve Eğitim Merkezi ile ilgili bilgi verdi. Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Trabzonspor tesisleri yanındaki eski il müdürlüğü binamızda açılması için çalışmalar yürütülen Sporcu Sağlık ve Eğitim Merkezi’ni çok önemsiyoruz. Türkiye’de ikincisi açılacak olan merkezde sporcuların tüm verileri bilimsel metotlarla toplanacak. Amatör veya profesyonel tüm sporcularımızın yetenek ve performanslarının değerlendirileceği merkezde yapılacak olan tüm ölçümler kayıt altına alınacak. Proje çalışmaları devam ediyor. Çevre ülkelere de hizmet vermesi planlanan merkezde toplanacak veriler dünyada başarılı olan sporcuların verileriyle karşılaştırılıp değerlendirilecek. Merkezde ayrıca sakatlık sebepleriyle ilgili de bilimsel çalışmalar yapılacak” dedi. Merkezden faydalanmak isteyen yerli ve yabancı sporcuların Trabzon’da büyük bir turizm hareketi yaratacağı da vurgulandı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da turizmin çeşitlendirilmesi için çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, “Açılması planlanan merkezin de vurguladığınız gibi spor ve sağlık turizmine büyük katkısı olacağına inanıyorum. Buraya gelecek sporcu kafileleri büyük bir turizm hareketi yaratacaktır” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.