DOLAR 32,3628
EURO 35,0869
ALTIN 2324,189
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İstihdama Katkı Devam Ediyor

tha – İstihdam seferberliğine katkıda bulunmak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında Trabzon’da Turkcell Global Bilgi için 80 personelin eğitimi konusunda karar alındı.

MEGİP kapsamında gelen eğitim taleplerinin değerlendirildiği İl Çalışma Grubu aylık toplantısı Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Zeytin, TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, İŞKUR İl Müdürü İbrahim Büyük ve diğer ilgililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda Turkcell Global Bilgi AŞ’nin müşteri hizmetleri satış ve hizmet yetkilisi mesleğinde Ekim 2019 için 40, Kasım 2019 için de 40 olmak üzere toplam 80 kişilik acil eleman ihtiyacı için MEGİP kapsamında kurs açılmasına karar verildi.

MEGİP kapsamında TTB, TTSO, Of TSO VE İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğinde 2 yıl boyunca işverenlerin istediği nitelikli elemanların yetiştirilmesi için mesleki eğitim kursları düzenlenmesi planlanıyor.

Buna göre işverenler çalışan sayılarının yüzde 50’sine kadar kontenjan talebinde bulunabilecek. 100 ve üzeri çalışana sahip yeni açılan firmalarda kontenjan sınırlaması olmayacak. Bir meslekte en az 5 kişilik talep olması halinde değerlendirme yapılabilecek.

Teorik eğitimler oda-borsa tarafından belirlenen eğitim mekânlarında veya işyerlerinde gerçekleştirilecek, sınıflardaki kişi sayısı 25’i geçemeyecek.

Toplam mesleki eğitimi dörtte birlik süresinin bitiminde, eğitime devam eden kursiyerlerin en az yüzde 50’si, 120 günden az olmamak üzere en az fiili mesleki eğitim süresi kadar talepte bulunan işverene ait işyerlerinde veya başka işyerlerinde sınav sonucunun açıklandığı tarihten itibaren en geç 30 gün içinde işe başlatılmak şartıyla istihdam edilecek.

Eğitim programlarına katılan kursiyerler bu dönem için günlük 61,65 TL cep harçlığı alacak, aynı zamanda iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de İŞKUR tarafından karşılanacak.

Eğitimler, 160 fiili iş gününü geçmeyecek şekilde planlanacak. Bu proje ile işverenlere ilave istihdam için devlet teşviklerinden yararlanma imkânı getirilebilecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.