DOLAR 32,3699
EURO 34,9493
ALTIN 2325,262
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İHRACATIN FİNANSMANINDA TÜRK EXİMBANK

tha – Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’nin ev sahipliği ve Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. (Türk Eximbank) işbirliğinde düzenlenen ‘İhracatın Finansmanında Türk Eximbank’ konulu bilgilendirme Toplantısı, borsamız Çok Amaçlı Salon’unda yapıldı.

Toplantıya TBMM Çevre Komisyonu Başkanı- Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Borsamız Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, KFMİB Başkanı Edip Sevinç, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, ihracatçılar ve işadamları katıldı.

DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan açılış konuşmasında; Trabzon’un Türkiye’nin en çok ihracat yapan illerinden biri olduğunu vurgulayarak, kredi başvuru dosyalarının en hızlı şekilde sonuçlandırılması ve finans imkanlarının çok daha kolaylıkla ulaştırılması için Trabzon şubesinin olmasının diğer Doğu Karadeniz illerindeki ihracatçılara da kolaylık sağlayacağının altını çizdi. 

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da ihracatın yükselmesinde hem ihracatçıların hem de arkada duran siyasi iradenin çok büyük emeğinin olduğunu ifade etti.

Balta ayrıca, Türkiye’nin dünyanın güçlü ülkelerine ihracat yapabilmesinin ülkemizin güçlü olduğunu, ülkemizde sanayicilerin, işadamlarının artık uluslararası alanda çok başarılı çalışmalar yaptığını gösterdiğine işaret etti. 

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım da konuşmasında Eximbank olarak üç boyutlu çalıştıklarını belirterek, birinci olarak kendilerini iyileştirme ve geliştirme, ikinci olarak reel sektörle beraberlik, üçüncü boyut olarak da dünya ile entegre bir kuruluş olduklarını, amaçlarının ise Türkiye’den dünyaya açılmak olduğunu ifade etti.  

Yaşanan ekonomik sıkıntılardan etkilendiklerini de kaydeden Yıldırım, “Krizlerden kurtulmamızdaki en büyük destek KOBİ’lerimizdir. Bu yüzden KOBİ’lere çok büyük önem vermekteyiz. Bu sene çalıştığımız ihracatçı oranının yüzde 70’ini KOBİ’ler oluşturmaktadır.” dedi. Yıldırım ayrıca ihracatçıların isteği üzerine gün itibariyle şube çalışmasını başlattıklarını da sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan ihracatçılar ve işadamlarının sorunları dinlendi ve soruları cevaplandırıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.