DOLAR 32,3344
EURO 35,0777
ALTIN 2308,662
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Genç: Modern bilimlerin temellerini Türk-İslâm bilginleri attı

tha – Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, belediyenin Forum AVM’de açtığı ‘Altın Çağda Bilim Sergisi’ni ziyaret etti. Sergide açıklamalarda Ortahisar Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, modern bilimlerin temellerini Türk-İslâm bilginlerini attığını göstermek için bu sergiyi düzenlediklerini söyledi. Genç, “Eminim ben de dahil olmak üzere herkes, modern bilimin temellerini bu alanda bulunan Türk İslam bilginlerinin attığının farkında değildir. Maalesef şu ana kadar yapılan eğitim faaliyetlerinde bilimin sadece Batı topraklarında üretildiğini ve oradan ithal edildiği öğretilmişti. Oysa ki modern bilimlerin temelini şu alanda bulunan Türk-İslâm bilginleri atmıştı.” dedi.

Başkan Genç, “Ülkemizin daha ileriye yükselmesi ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize yol gösterdiği gelişim ilerleme, hedefine ulaşabilmek için eğitimin çok çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu manada da çocuklarımızın normal eğitiminin yanı sıra gelişimlerine de katkı sağlamak adına, düşünebilmeleri adına,  bilimsel çalışmalara hazırlanabilmeleri için tecrübe kazanabilmeleri adına, 7. yy. ve 17. yy. arasında yaşamış İslam bilginlerinin bütün insanlığa ait olarak ortaya koymuş oldukları eserleri, icatları bu platformda teşhir edilmesini sağladık.  Çocuklarımızın ufuklarını açmak istedik. Bilgiye en hızlı erişen, ulaşabilenin güç sahibi olduğu bu zamanın gerçeği olduğuna göre bu manada gayret göstermemiz lazım.”

“İNSANLIĞIN GELİŞİMİNE KATKI SUNDUK”

“Eminim ben de dahil olmak üzere modern bilimin temellerini bu alanda bulunan Türk İslam bilginlerinin attığının farkında değiliz. Maalesef şu ana kadar yapılan eğitim faaliyetlerinde bilimin sadece Batı topraklarında üretildiğini ve oradan ithal edildiği öğretilmişti. Oysa ki, modern bilimlerin temelini şu alanda bulunan Türk İslam bilginleri atmıştı. İnsanlığın gelişimine katkı sunan bütün bilimsel buluşların, bu icatların bu topraklar üzerinde yaşamış bizim dedelerimiz, atalarımız tarafından insanlığa sunulduğunu biz bu çağda çocuklarımıza aşılamak zorundayız.  Ve o heyecanı onlara vermek zorundayız.”

“BEŞ GÜNDE 2583 KİŞİ ZİYARET ETTİ”

Sergiyi beş günde 2583 ziyaretçinin gezdiğini belirten Başkan Genç, “Öğrencilerimizin çok yoğun ilgisi oldu. Gerek üniversite öğrencileri, gerekse okul öğrencilerimiz ziyaret ediyor. Çocuklarımıza, gençlerimize biraz imkan tanındığı zaman, onlar en iyisini düşünme gayretindeler. Bu heyecan bu şehirde var. O yüzden çok ümit varız.” ifadelerine yer verdi.

“SPONSORLARA TEŞEKKÜR ETTİ”

Sergiye sponsor olan Trabzon Valiliği, Avrasya Üniversitesi, DOKA, Mektebim Okulları, Bahçeşehir Okulları, Aydın Üniversitesi ve FORUM AVM’ye teşekkür eden Başkan Genç, “Bunu, basınımızın çok ciddi bir şekilde, sadece şehirde değil, hem bölgemizde hem de ulusal olarak bu farkındalığın oluşumuna da sizlerin katkı sağlamasını istiyorum.”

“TÜRKİYE’DE İKİNCİ KEZ YAPILIYOR”

“Bu gördüğünüz konsept Türkiye’de ikinci kez yapılıyor. İlk kez İstanbul’da yapıldı. Şu ana kadar 35 ülkede yapıldı. Uluslararası bir platformdur bu. Dünyada 35 ülkede 7 milyon ziyaretçi kitlesine ulaştı. İstiyoruz ki Hazerfen’in nasıl uçtuğunu, Mimar Sinan’ın desteksiz bir şekilde o kubbeleri nasıl inşa ettiğini, ışığın yansımasını büyüklerimizin ortaya çıkardığını çocuklarımız görsünler. O şuurla beraber yetişsinler. Çocukların sadece kitaplardan değil de bunları görerek öğrenmesini istiyoruz. Şehrimize hayırlı olsun diyorum.”

1 Haziran’da açılan serginin 1 Ekim 2017 tarihine kadar açık kalacağını kaydeden Başkan Genç sergiyle şu bilgileri aktardı: Sergimiz tamamen ücretsizdir. Şu anda Ramazan olması hasebiyle saat 11:00 ile 19:00 saatleri arasında gezilebilecek sergimiz. Ramazan’dan sonra ise saat 10:00 açılacak gece 23:00’a kadar açık kalacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.