DOLAR 32,525
EURO 34,7424
ALTIN 2488,347
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

HAMAM ÇİMENİ RENKLENDİ

tha – HAMAM ÇİMENİ RENKLENDİ

KTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu bünyesinde Hamam Çimeni Çarşısı avlusunda resim sergisi açıldı.

2016-2017 eğitim öğretim etkinlikleri kapsamında Güzel sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarının katılımıyla düzenlenen ‘Renk’ konulu resim sergisine Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Parlayan ve Cevat Birinci, Güzel sanatlar Fakültesi Dekanı Sonay Çevik v birçok öğretim elemanı katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sonay Çevik,” Bahar etkinlikleri kapsamında yaptığımız bu sergide amacımız sanatla insanı buluşturmaktır. Bu bağlamda bizden desteğini ve katkısını hiç esirgemeyen sanata en az bizim kadar değerli veren Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’e teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Sanatla iç içe olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen “Hamam Çimeni Çarşısı avlusunda ilk defa böyle bir sanat etkinliği yapıyoruz.” Dedi.

Hedefimiz Farkındalık Sahibi Bir Nesil

Hemen her konuşmasında Akçaabat’ın kültür, sanat ve turizm şehri olduğunu vurgulayan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Akçaabat, sanatın her dalında adından söz ettirmeyi başaran bir ilçedir. Bizler; sanattan ve edebiyattan anlayan, kültür seviyesi yüksek, farkındalık sahibi olan vasıflı bir toplum olmayı hedef edindik. Biliyorum ki ilçemizde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu duyarlı ve farkındalık sahibi bir nesil yetiştirme konusunda oldukça önemli işlere imza atacak. Bu konuda Belediye olarak her zaman gençlere yatırım yapamaya devam edeceğiz.

Hamam Çimeni Avlusu Şenlenecek

Bilindiği üzere Hamam Çimeni Çarşısı yakın zamanda hizmete açıldı. Çarşının şenlenmesini ve daha aktif olmasını sağlayacak planlarımız elbette var. Bu avluya yerleştirilmek üzere büfeler ve stantlar yaptırıyoruz. İlçemizde kadınların el emeği göz nuru el sanatları ürünleri hayranlık uyandıracak kadar güzel. İşte bu alana koyacağımız stantlarda kadınlar da bu göz alıcı ürünlerini mekân sıkıntısı çekmeden rahatlıkla görücüye çıkarabilecek. Belki el sanatlarının yanında ev yapımı, organik, yöresel lezzetler de burada sergilenebilecek. Hem sanata katkımız olsun hem de ekonomiye fayda sağlayalım. Belediye olarak bunun hazırlığındayız. Planlanan program dâhilinde bu ay sonunda bu avluya büfe ve stantları yerleştireceğiz. Herkes kendi ürünlerini burada sergileyebilecek.

Başkan Türkmen’in Hamam Çimeni Çarşısıyla ilgili kafa karıştıran birçok soruyu cevaplar niteliğindeki konuşması halk tarafından da dikkatle dinlendi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.