DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

23 Nisan Kutlamaları

Geleceğimizin Teminatı Olan Çocuklarımızın Daha İyi Yetişmeleri ve Ülkemizi Daha İleriye Taşımaları İçin Elimizden Gelen Tüm Gayreti Göstermeliyiz


              Trabzon Valisi Abdil Celil Öz 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı, etkinlikleri kapsamında  Profesör İhsan Koz İlkokulu 4. Sınıf Öğrencilerinden Hava Naz Kol’u, Mehmet Burak  Dilaver’le birlikte beraberinde okul müdürü Avni Kaya’yı , Müdür yardımcısı Lütfiye Kaya’yı ve öğretmenleri makamında kabul etti.

Çocukları makam girişinde karşılayan ve tek tek öpen Vali Öz’e öğrencilere çiçek takdim etti. Öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Trabzon Valisi Öz, ziyarete gelen çocukların nezdinde tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını canı gönülden kutladığını söyledi.

Vali Öz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını temsili olarak devralan öğrencilerle bir süre sohbet etti. Küçük valilerin taleplerini dinleyen Vali  “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi yetişmeleri, vatana, millete yararlı bireyler olmaları ve ülkemiz daha ilerilere taşımaları için, eğitimlerini en iyi şekilde almaları ve sosyal sorumluluk bilinci kazanmaları için elimizden gelen tüm gayretleri göstermek zorunda olduğumuzu vurguladı.

Milli iradenin temsil edildiği TBMM’nin açılışının ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının büyük bir anlam ifade ettiğini söyleyen Vali Öz, ” Sizler ülkemizin geleceği ve milletimizin umudusunuz. Milletimizin en değerli varlığı olan çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileridir. Bu anlamda çocuklarımızın ve gençlerimizin alacakları iyi eğitimlerle birlikte inşallah yarınların Türkiye’si daha huzurlu, demokratik ve barış içerisinde olacaktır. Biliyoruz ki bu anlamda sizler gelecek nesil olarak ülkenize sahip çıkacaksınız.

Bilindiği gibi millet olarak huzur ve barışa ihtiyacımızın olduğu günlerden geçiyoruz. Bu dönemde birlik, beraberlik, güçlü ve dayanışma içerisinde olmaya ihtiyacımız var. Bu süreçte kararlı adımlar ve topyekün çalışmalar var. Türkiye güçleniyor ve kalkınıyor. Kalkındıkça da düşmanlarımız artıyor. Bunun için siz gençlerin ve bizlerin daha çok çalışması ve üretmesi gerekiyor. Bundan dolayı elimizdeki bu fırsatları iyi değerlendirip yarınlara emin adımlarla yürümeliyiz. Sizlerde o ışığı ve işareti görüyoruz. Ve bundan dolayı sizlerden güç ve güven alıyoruz” dedi.

Ziyarette Trabzon’un eğitim ve öğretim alanındaki projelerine de kısaca değinen Vali Öz,” Okullarımız her geçen gün güzelleşiyor. Yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, okul aile birliklerimizle ve velilerimiz hep birlikte ekip ruhuyla çalışıyorlar. Okuma alışkanlığımızı geliştirtmek için “Trabzon Okuyor” kampanyamızın yanında eğitim alanındaki “Fatih Projesi” ve diğer çalışmalarla birlikte eğitim alanında daha geniş imkânlara sahip oluyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden valilik makamını ilk olarak devralan Hava Naz Kol; Atatürk’ün Yurtta barış  dünyada barış sözünden yola çıkarak tüm dünyada barışın olmasını dilediğini söyledi. Ve  tüm okullarımızda geri dönüşüm hakkında bilinçlendirme yapılmasını istedi.

Mehmet Burak Dilaver ise; ” Bugün bu koltukta oturuyor olmak ülkemin geleceğinde rol almam adına  önemli bir göstergedir. Bana bu mutluluğu yaşattığınız için size çok teşekkür ederim” dedi.

Vali Öz ziyaretin ardından çocuklara çeşitli hediyeler vererek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.