DOLAR 32,5151
EURO 34,949
ALTIN 2433,947
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İran’da Uluslararası Ambargonun Hafiflemesiyle Gelişen Ticari ,Turizm Ve Kültürel Ilişkilerin Ilimize Ve Bölgemize Büyük Yansımaları Olacaktır

İran’da Uluslararası Ambargonun Hafiflemesiyle Gelişen Ticari ,Turizm Ve Kültürel Ilişkilerin Ilimize Ve Bölgemize Büyük Yansımaları Olacaktır

Trabzon Valisi A. Celil Öz , İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu olarak atanan ve görevine başlayan Reza Baghban Kondori ve beraberindekileri makamında kabul etti.

Türkiye İran ilişkilerinin tarihi açıdan çok eskilere dayandığını belirten Trabzon Valisi Abdil Celil Öz”İki ülke arasında gerek siyasi, kültürel gerekse ekonomik ve uluslararası ilişkiler boyutuyla çok güçlü temelleri olan ilişkilerimiz mevcut. Bu anlamda hükümetler arasında önemli görüşmeleri ve gelişmeleri görüyoruz.

Trabzon ile İran arasındaki ticari, kültürel ve turizm ilişkilerine ve gelişmelere bakıldığı zaman çok eskilere dayanmaktadır. Ve zaman içerisinde büyük ölçekte gelişmeler kat edilmiştir. Daha önceki değerli başkonsolosumuz ile diğer başkonsoloslarımızın bu konuda emekleri oldu. İran’ dan Trabzon’a gerek ticari,kültürel ilişkiler ve gerekse turistik amaçlı ziyaretçiler ve misafirlerimiz oluyor. Aynı şekilde Trabzon Ticaret Sanayi Odamızın ve tüccarlarımız ile sanayicilerimizin İran’a benzer programları oluyor. Başta Nevruz olmak üzere belli dönemlerde İran’dan yoğun ziyaretçilerimiz ve turizm anlamında gelen misafirlerimiz var “şeklinde konuştu.

Türkiye –İran ve Trabzon ile İran arasındaki ilişkilerinin gelişmesinde ve ilerlemesinde mutlaka fedakar ve güzel çalışmaları beraber yürüteceklerinin ifade eden Vali Öz “İran’da özellikle uluslararası ambargonun hafiflemesi ve ilişkilerin gelişmesiyle beraber hem ticaret hem de turizm ve kültürel işilkiler anlamında gelişmelerin ilimize ve bölgemize de büyük yansımaları olacağını ve bunun izlerini de gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. Yeni görevinizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Trabzon ve bölgesine yönelik ticaret anlamında hiç bir limitlerinin olmadığını belirten İran Başkonsolosu Reza Baghban Kondori ise “Görevimin ilk haftasında beni kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. İran’ın ilişkilerinde ticari,kültürel ve diğer alanlarda Trabzon ve sorumlu olduğumuz bölgede ki diğer 9 ilde sizinle beraber ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Eski başkonsolosumuzdan aldığım rapora göre İran’dan Trabzon’a, Trabzon’dan İran’a 100 kişilik heyetler geldi. Bu görüşmelerin sadece konuşmada kalmamasını diliyorum.. Bu ilişklerin kapasitelerini daha çok yükseltip pratiğe dönüştürmeyi istiyoruz. Bizim Trabzon ve bölgesi için ticaret anlamında hiç bir limitimiz yok. Sanırım Trabzon ve çevre illeri ile İran tüccarları birbirini yeterince tanımadığından ticaret yeteri kadar yükselmemiş. Ama buraya gelmeden önce Tebriz ve Urimiye Valileri ile görüştüğümde sizinle olan ilişkilerimizin güçlenmesini istediklerini söylediler. İran tarafına baktığımızda sadece Tebriz ve Urumiye değil, Türkiye tarafına baktığımızda da sadece Trabzon’ da değil, tüm bölgelerde ticari ilişkileri daha fazla geliştirmeliyiz” dedi.

Görüşme sonrasında İran Başkonsolosu Reza Baghban Kondori İran Cumhurbaşkanının Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı rivannemeyi Vali A. Celil Öz’e takdim etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.