DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

GYMNASİADE 2016 Trabzon Okul Sporları Olimpiyat Açılış Töreni Gerçekleştirildi

GYMNASİADE 2016Trabzon Okul Sporları Olimpiyatı’nın açılışı Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağtay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un katılımıyla Hayri Gür Spor Salonunda Yapıldı.

Bu yıl 16. sı yapılan, 31 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katıldığı olimpiyatların açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağtay Kılıç, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları ISF Başkanı Laurent Peetrynka, Okul Sporları Federasyon Başkanı Fatih Karakullukçu, daire amirleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşının okunması ile başlayan olimpiyatların açılış töreni sonrasında, Okul sporları Olimpiyatlarının ve Trabzon’un tanıtım filmi ile gösterime sunulan organizasyon Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun mesajlarının okunması ile devam etti.

Mesajların okunmasının ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı bir gösteri sundu. Mehteran takımının ardından alfabetik sırayla organizasyona katılan 31 ülkenin ardından, ‘ Kum Sanatı’ gösterisi sunuldu.

Gösterilerin ardından konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak; Türkiye olarak, Türkiye hükümeti olarak UNİVERSİADE ile başlayan GYMNASİADE ile devam eden, tüm dünya gençlerine olimpiyat ruhunu aşılayan bu güzel organizasyona ülke olarak bir kez daha ev sahipliği yaptığımız için büyük mutluluk duyuyoruz. Son yıllarda Türkiye olarak çok büyük mesafeler kat ettik. Türkiye’yi Avrupa’da değil, eğitim noktasında da spor noktasında da ileriye taşıdık.Yaptığımız bunca hizmet ve yatırımlar ile sadece Türkiye değil, bölge ve dünya gençliğine önemli katkılar sağlayamaya devam edeceğiz” dedi .

Açılış töreninde konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağtay Kılıç ise; “Türkiye’de gerçekten çok uzun yıllar çok büyük gelişim ve dönüşüm oldu. Bununla birlikte spor yaşamımızda, spor alanında, sportif anlamdaki müsabakalarda çok farklı yeni atılımlara imza atıyoruz. Bunun en önemli standartlarından birini Trabzon’da, Türkiye’mizde yapılan GYMNASİADE. Yapılacak organizasyon 10 branşta ilk kez yapılıyor. Sizlerden şunu istiyoruz. Burada  birbirinizle kaynaşın ve birbirinizi tanıyın” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bakanlar Kılıç ve Albayrak ile Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile ISF Başkanı Petrynka, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Karakullukçu, milletvekilleri ve il yöneticilerin katılımıyla olimpiyatların açılışı yapıldı.

Trabzon’da 10  farklı tesiste yapılacak organizasyona toplamda 31 ülke katılıyor. Bu ülkeler sırasıyla; Ermenistan, Azerbaycan,Belarus, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Güney Kıbrıs İngiltere, Estonya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Macaristan, Hindistan, İsrail, Letonya, Moğalistan, Fas, Kuzey İrlanda, Porto Riko, Katar, Romanya, Rusya Slovakya, İspanya, Çin, Tunus ve Türkiye…

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.