DOLAR 32,5673
EURO 34,8816
ALTIN 2424,995
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

MESLEK EDİNDİRME KURSU

Ortahisar Belediyesi, “Öğrenen Şehir Ortahisar” sloganı çerçevesinde düzenlenen eğitim kursları ve meslek edindirme kursları ile binlerce Ortahisarlıya ücretsiz eğitim desteği veriyor.

Eğitime nitelikli ve kalıcı yatırımlar yapmak isteyen Ortahisar Belediyesi, bireylerin eğitiminde hükümetlerin yanı sıra yerel yönetimlere de sorumluluk düştüğü düşüncesinden hareketle uygulamaya koyduğu sosyal sorumluluk projeleri ve hizmetleri ile Ortahisar’ı bir eğitim yuvasına dönüştürdü.

41 BRANŞTA MESLEK EDİNDİRME KURSU 

Ortahisar Belediyesi, 10 kurs merkezinde toplam 41 farklı branşta açtığı meslek edindirme kursu ile bugüne kadar 2675 kursiyere ücretsiz eğitim verdi. Kadınların aile ekonomisine destek olmak ve iş bulmak için katıldığı bu kurslar, aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezi işlevi de görüyor. Belediye, ücretsiz olarak verdiği sanat ve meslek eğitimlerinin yanında sergiler, seminerler, yayınlar, yarışmalar, panel-konferans vb. organizasyonlar da gerçekleştiriyor.

BİN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ EĞİTİM 

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla, dar gelirli ailelerin çocukları başta olmak üzere ilçe genelindeki öğrencilerinin derslerine yardımcı olmak için açılan kurslar, Ortahisar’da 2 ayrı merkezde hizmet veriyor. Bin öğrencinin takviye ders alarak ücretsiz eğitim gördüğü belediye kurslarında, bir yandan çocukların okul başarısına olumlu katkıda bulunulurken, diğer yandan YGS ve LYS sınavlarına hazırlanmaları sağlanıyor.

SAYILARI ARTACAK 

Belediye kursları ile Ortahisar’ın bir eğitim yuvası haline geldiğini belirten Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç , “ kursiyerlerimiz burada meslek edinerek bileklerine bir altın bilezik takıyor. Burada öğrendikleri meslek sayesinde kendi işyerlerini açarak veya çalışarak ev ekonomilerine katkı sağlayan kadın kardeşlerimizi görüyoruz ve bundan son derece mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bugüne kadar 2675 öğrencinin açılan kurslardan yararlandığını hatırlatan Başkan Genç, çok sayıda başvurunun yapıldığı merkezlerin sayısını artırmaya ve kapasitelerini yükseltmeye çalıştıklarını da kaydederek hizmetlerin artarak devam edeceğini bildirdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.