DOLAR 32,5783
EURO 34,7983
ALTIN 2508,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Eğitim Kurumlarımızı Spor Tesislerimizle Buluşturan Bu Proje İle Geleceğin Yıldızlarını Yetiştirmeyi Amaçlıyoruz

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, ‘Geleceğin Yıldızları’ Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde görmek için Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu’nda yüzme sporu öğrenen minik öğrencileri ziyaret etti.

Kapalı yüzme havuzunda yüzme öğrenen öğrencilerle bir araya gelen Vali Öz, “Spor kenti Trabzon aynı zamanda eğitimde de önemli mesafeler alıyor. Bu alanda önemli projelerimiz var. Bu kapsamda yürütülen önemli projelerden birisi de ‘Geleceğin Yıldızları’ projesidir. Dört okulumuzdan 14 farklı branşta bin 500 civarında öğrencimizi Trabzon’daki spor tesislerinde dönüşümlü olarak spora katıyoruz. Burada iki amacımız var. Birincisi; tesislerimizi etkin bir şekilde kullanarak geleceğin gençlerine spor yapma konusunda alışkanlık kazandırmak, ikincisi ise; geleceğin yıldız sporcularını buralardan yetiştirmektir. Okullarımızda özellikle sosyal etkinlik saatlerinde farklı etkinlikler yapılıyor. Fakat bunu spor salonlarına, yüzme havuzlarına, atletizm tesislerine, jimnastik salonuna alarak daha etkin kullanmak istiyoruz. Bu çalışmalardan öğrencilerimiz, velilerimiz çok memnun kalıyor. Dört okulla başlayan bu projeyi önümüzdeki süreçte genişleterek tüm okullarımıza yaymak istiyoruz. Spor tesislerimizle eğitim kurumlarımızı, öğrencilerimizi buluşturan bu proje ile geleceğin yıldızlarını yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Daha sonra çocuklarla sohbet eden Vali Öz, ardından aynı tesiste lise öğrencileri arasında yapılan yüzme yarışmalarında dereceye giren sporculara ödüllerini verdi. Vali Öz, “İlimizde öğrencilerimizin bu tesislerimizden en iyi şekilde yararlanmaları için gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.