DOLAR 32,3369
EURO 35,1787
ALTIN 2246,117
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Siz ‘Evde Kalın’ Büyükşehir Kapınıza Gelsin

tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüse karşı en riskli grup olan 65 yaş ve üzerine getirilen sokağa çıkma yasağı sonrası mobil ekip oluşturdu. Büyükşehir ekipleri, evden çıkmaması gereken risk grubundaki vatandaşların tüm ihtiyaçlarını bir telefonla karşılıyor.

Trabzon Valiliği tarafından 65 yaş ve üstü vatandaşların zaruri ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’na Büyükşehir Belediyesi de 10 araç ve 20 kişiden oluşan mobil ekiple destek veriyor. Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan ekipler, Büyükşehir Belediyesini arayarak talepte bulunan vatandaşların evlerine giderek isteklerini yerine getiriyor.

SICAK YEMEK HİZMETİ VERİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından muhtaç kişilere 12 ay boyunca verilen sıcak yemek hizmetinin kapsamı da koronavirüsle mücadele dolayısıyla genişletildi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Zabıta Dairesi Başkanlığı ile iş birliği içerisinde muhtaçlara ve evden çıkamayan vatandaşlara sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyor. Büyükşehir ekipleri ayrıca gittikleri her yerde durumun ciddiyetinden bahsederek, vatandaşları dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıyor.

BAŞKAN OĞLUMUZU AĞIRLAMAK İSTERİZ

Her gün sıcak yemeklerinin aksatılmadan getirildiğini belirten Ömer Soylu isimli vatandaş, “Allah Büyükşehir Belediyemizden razı olsun. Bizleri hiç unutmuyorlar ve hiç aksatmıyorlar. İnşallah bu virüs sona erdiğinde Başkan oğlumuzu evimizde ağırlamak isteriz. Kendisine çay ikram ederiz, sohbet ederiz” ifadelerini kullandı.

HALKIMIZIN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığımız tarafından 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız için getirilen evden çıkma yasağı sonrası Valiliğimiz bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu’na biz de Büyükşehir Belediyesi olarak destek veriyoruz. Zabıta ekiplerimiz, evden çıkmaması gereken vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını gece gündüz demeden bir telefonla yerine getiriyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerimiz de sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriyor. Zor bir süreçten geçiyoruz. Sağlık Bakanlığımız ve uzmanlar bu salgının önüne geçebilmek için zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması gerektiğini sürekli olarak yineliyor. Lütfen durumun ciddiyetinin farkında olalım ve birbirimize yardım edelim. Büyükşehir Belediyesi olarak koronavirüsle mücadele noktasında çalışmalarımız çok yönlü olarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.