DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Güney Çevre Yolu

Şehirleşmenin ana teması,daha yaşanabilirliği sağlamak,sosyal oluşumları dahada artırmaktır.
Şehirleşmenin özelliği aslında daha çok boyutludur,sanayi ve kalkınma gibi, farklı alanlarda oluşuma dahil olmak gibi, çok yönlü bakılmalıdır.
Trabzon, dört bin yıllık bilinen tarihi ile, gelişmeye çok müsait olduğu halde, geçmişte yaşanılan sınırlar içersine hapsetmek isabetsiz olduğu gibi, süratle artan nüfus bu isteği, yani açılmayı mecbur kılmaktadır.
Fatih’in fethettiği, Yavuzun valilik yaptığı, Kanuni’nin doğduğu şehir olan Trabzon’un ismine yayık büyük düşünmek gerektiği halde, idare mekanizmasında bulunan kişilerin,bu oluşumda eksik olduğu açıktır.
Trabzon’un gelişmesi ve kalkınma hamlesini daha yukarılarda görmesi için mutlaka güneye açılmalı ve bu bağlamda güney çevre yolunun biran önce hayata geçirilmelidir.
Güney çevre yolunun güneyden geçmesi halinde,iskan ve sosyal alanlar artacağı gibi, potansiyeli büyük yatırımların mevcut şehir içindeki tıkanıklığı aşma düşüncesiyle, güneye aktarılması önemli olacaktır.
Evet, Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi ve merkezi Ortahisar belediye bu büyümenin önünü açması için planlama yapması gerekmektedir.
Bugün, Trabzon’un çok yerinde yapılan özverili çalışmaların yaşanılırlığa ışık olduğu gerçeğini belirtirken, büyüme ve gelişmeye engel teşkil eden bütün unsurları bir arada toplayacak güneye açılmalı ve güney çevre yolu mutlaka hayata geçirilmelidir.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.