DOLAR 32,4309
EURO 34,8229
ALTIN 2438,669
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

SİYASET VE VİZYON

Murat Zorluoğlu, Trabzon’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı,siyasetin toplumsal mantığı oturmamış bir sürecin dahilinde, diğer tüm başkanlar gibi geldi ve gitti.
Zorluoğlu’nu partili ve partisiz gönüllerine dahil edenler olduğu gibi, kendi partisi içinden, parti dışından hissiyat oluşturmadığı bazı kesim ve kişiler başkandan, istekleri sağlanmadığı gerekçesiyle tavır aldılar.
Aslında, bu örnekler bu ilde, dün olduğu gibi, bugünde göreve getirilen diğer başkanlar içinde geçerlidir. Zorluoğlu, zor bir kişi değil aslında, kendini işi ile odaklayan bir yöneticidir, yani bir konu üzerinden hareket ederek farklı yerlere mesaj vermek dışında, herkes aldığı görevi yapmalıdıra odaklandı.
Birçok zorluğu, olmalıdır diyerek kendini onay ortamına dahil etti.
Halbuki siyasiler bazı olması gerekenleri sonraya saklayarak, seçimlerde oy mantığına sunmak ihtiyacını duymadan, yapılması gerekir diyerek ön pencereden, kamusal hizmetin bekleme lüksü yok diyerek icraata dahil ederler, ancak Zorluoğlu bekletmedi icraata aldı.
Siyasetçi ile arasındaki perdeyi kaldırarak vatandaşın safına koyması dikkat içinde yerini aldı.
Kamu hizmeti vali olan zorluoğlu’nu, belediye başkanlığına dahil eden iktidar, iki ağır sorumluluğuda ona verdi,daha sonra Trabzon’a, belediye başkanı olarak görevlendirilmesi, kamu hizmetinde ilimizde bir anlamda ilki oluşturmuştur.
Süresi dahilinde başkanlik yaparak, görevi merkez ilçede görev yapan, Ortahisar belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’e devretti.
Trabzon’da siyasetçi olmak onurlu olduğu idrakiyle, sıkıntı ve meşakkatli olan görevi hisleri dışında tutmuştur gelen yöneticilerin tamamı.
Zorluoğlu’nu, zorlu işleri öne alarak, görev yapan başkanı olarak anılacağı gibi, ulaşılamayan başkan olarakta anılacağı muhakkaktır.
Halbuki, kamu hizmeti veren, ilin valisine nekadar ulaşma sınırlı olsa da, belediye başkanınada o kadar ulaşim fazla olmamalı bence, zaten günün çogunu dişarda geçiren Başkan’a, toplum içinde ağırlıkta kaldıkları için ulaşmak olduğu gibi, makamda aşırı ziyaretin azaltılması yönünde olunmalıdır.Zaten yardımcılar ile ilgili birim yetkilileri konuya muhattap olduğuna göre, bu yöne odaklanmak gerekmektedir.
Evet, bir seçim geldi geçti, kazanan olduğu gibi kaybeden de oldu, belediye başkanları ve muhtarlar da bunun içinde.
Siyasetin edebi dahilinde, önemli olan kazanmak olduğu gibi, kaybetmekte bu hissiyatın bünyesinde olmalıdır.
Bu düşünceyle, ilimiz büyükşehir belediyesi Bakanlığı’na seçilen, Ortahisar belediye bakanlığı döneminde, Trabzon gazeteciler cemiyetini temsilen bulunduğum Ortahisar kent konseyinde, dolayısıyla yakın işbirliği içinde çalıştigim Av. Ahmet Metin Genç’e Büyükşehir Belediye Başkanlık görevi hayırlı olsun.
Başarilar dilerken, aynı dilek ve iyi niyetle, Ortahisar Belediye Başkanlığına seçilen, Ahmet Kaya’yı da tebrik ederek kutluyorum.
Trabzon Büyükşehir Başkanlığı görevi sona eren,Murat Zorluoğlu’na hizmetleri dolayısıyla teşekkür ediyoruz.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.