DOLAR 32,3131
EURO 35,1699
ALTIN 2242,361
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Doğru Dışı Bilgilendirme

Öyle veya böyle herkesin bir işi var, iştigal ettiği faaliyet içersinde yapılan uğraşlar insanın kendini bulmasını sağlar,ona göre yaşamını sürer gider.
Bu uğraşlar ile,kendine yol bulan,daha iyi uğraşa yönelen olduğu gibi, hiçbir yan yola sapmadan, istikamette ilerleyenler kendi doğruları ile daima yüzleşirler.
Bu öz düşünce içersinde, doğru yapılan, yapılması gerekenler olduğu gibi, kasıtlı olarak algı içine girenler ile, bilinçli veya bilinçsiz hareket edenler maalesef ciddi kaoslar ile toplumsal bilinci yok etmektedirler.
İşte,bu alan basın sektörü içine dahil olan, araştırmacılık ve yazarlıktır.
Yukarıda örnekleme yaptığım,bu gibi faaliyetler ile, yanlı ve yanlış ile doğru yön bulmak,buldurmak bu alanın içinde saklıdır.
Tarihi yanlı ve yanlış yönlendirerek, algı ortamı oluşturmadan, ülke ve millet kavramını yok sayarak, kötü amacı niyetine dahil eden,bu alanda kişiler, aslında iç pisikolojisinde sakladığı derin bir kinin,isyanı olarak karşımıza çıkardığı derin yapılanmanın karşılığıdır.
Evet, araştırmacı yazarlık işine dahil olan, bizlere düşen çok önemli görevler düşmektedir.Bu alanın sıradan bir alan olmadığını, yüksek vatan sevgisini nufsettigimiz her saniyeden sorumlu olduğumuz bilincini muhafaza ederek, farklı yaklaşımlar içersine girenleri, mutlaka kendi hesabının ne olduğunu uygun zeminlerde hatırlatmak en doğru yoldur diye düşünüyorum.
Sonuç itibariyle, ucu açık her yanlı ve yanlış bilgilendirme,bize yanlı algı oluşturduğu gibi, doğru ve net bilgilendirme, başka amaç taşımadığı sürece daima makbulu kabul olarak önümüzde rehber olduğunu özümsedigimiz müddetçe,daima varılacak hedef, doğru olacaktır.
Sağlık dileklerimle.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.