DOLAR 32,3392
EURO 35,1159
ALTIN 2239,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Güçlü Lojistik Güçlü Kazanım

tha- Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, 24 Haziran’da İstanbul’da gerçekleşecek kongre öncesi memleketi Trabzon’a geldi.

Trabzon ve Hopa’da programlara katılacak olan Çetin Nuhoğlu, 100’ün üzerinde nakliyeci tarafından Trabzon Havalimanında atma türküler eşliğinde karşılandı. Nakliye sektörü ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Nuhoğlu, “Memleketimde bulunmaktan çok mutluyum. Bu coğrafyanın çocuğu olarak bu bölgede neler yapabiliriz için buradayız. Çok şanslı bir bölgedeyiz. Özellikle Orta Asya’ya açılan kapımız burası. Orta Asya çok daha büyüyecek. Orta Asya bizim için çok önemli.

Trabzon tarih boyunca hep lojistik merkez olmuştur. Tarihi İpekyolu’nun son noktası da burasıydı. 1800’lü yıllarda buradan Marsilya’ya gemiler kalkardı. Deve kervanları ile Tebriz’e mallar taşınırdı. Coğrafyamız buraya avantajı verdi. G7’nin aldığı tamamen lojistik ve ulaştırmaya dayalı kararlar var. Avrupa Birliği ile Orta Asya arasında köprüler oluşturulacak. Bu yatırımlar bizim için bir fırsat. Bu coğrafyanın genelinde lojistik vardır. Yurt dışından gelen mallar buradan taşınmıştır. Bölgemiz lojistikte hep güçlü olmuştur. Şimdi yeni limanlarıyla yeni lojistik merkezleri ile açılan mükemmel yollarla ulaştırma konusunda büyük kazanımlar elde ettik. Trabzon lojistik konusunda Karadeniz’in en önemli şehridir. Bizim görevimiz, gelecekleri iyi takip ederek, kamu ile iş birliğini geliştirmek ve sahadan aldığımız bilgilerle temel olarak öneri sunmaktır” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.