DOLAR 32,5045
EURO 34,5617
ALTIN 2498,934
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Uzungöl Çevre Düzenleme Projesi İhaleye Çıkıyor

tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Uzungöl’de gerçekleştireceği çevre düzenleme projesinin 1’inci etabı için 30 Haziran’da ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sonbaharda yapımına başlanacak olan projenin tüm detaylarını titizlikle takip ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, yılda yaklaşık 3 milyon kişinin ziyaret ettiği Trabzon’un ve Karadeniz Bölgesi’nin gözde turizm merkezlerinden Uzungöl için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle Uzungöl’de 2 etaptan oluşacak Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi’nin ihale hazırlıklarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor.

PROJE DETAYLARI PAYLAŞILDI

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada projenin detayları ile ilgili şu ifadeler kullanıldı:  Çaykara ilçesinde yer alan ve eşsiz güzelliği ile ziyaretçilerini karşılayan Uzungöl’ün çevresinde alana özgü doğal yapı korunarak, tarihi ve yöreye özgün iyileştirmeler yapmak amacıyla rekreasyon alanı Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi çalışmalarına başlanmıştır. Proje kapsamında görsel estetiğe sahip, doğal, çevreye uyumlu, dayanıklı malzemeler kullanılarak, Uzungöl ve çevresindeki günübirlik rekreaktif faaliyetlerin düzenleneceği ortamın sürdürülebilir bir şekilde yeniden oluşturulması amaçlanmaktadır.

2’NCİ ETAP PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi’nde 2.000 metre uzunluğunda ahşap korkuluk, kaldırım, bazalt bordür ve rulo çim yapımını içeren ilk etap çalışmaları, Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nun kararı ile onaylanmıştır. 1’inci etap proje ihalesi, 30 Haziran 2020 tarihinde yapılacaktır. 2’nci etap proje çalışmaları ise devam etmektedir.

KISA SÜREDE TAMAMLAMAYI HEDEFLİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Uzungöl, şehrimiz ve bölgemiz için çok önemli bir turizm destinasyonu. Yerli ve yabancı turistlerimizin gözdesi olan Uzungöl’ün hem çevre düzenlemesinin iyileştirilmesi hem de tanıtımı için yoğun çalışma yürütüyoruz. Bölgede kullanımdan dolayı eskiyen tüm alanları güzel bir görünüme kavuşturmak için 30 Haziran’da Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi’nin ihalesini gerçekleştireceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle sonbaharda yapımına başlayacağımız toplam 12 milyon liralık çevre düzenlemesi çalışmasını kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Uzungöl ile ilgili çalışmalarımızda bize her zaman destek olan Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.