DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Endonezya Trabzon ticaretini genişletecek

Endonezya Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Wardana Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını ziyarette bulundu. Endonezya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri nasıl güçlendirebilecekleri konusunda fikir alış verişinde bulundu. Bu amaçla Trabzon’a ziyarette bulunduğunu aktardı.

100 MİLYON ZENGİN ENDONEZYALI VAR

Wardana, iki ülke arasındaki 2.4 milyar dolar ticaret hacminin çok küçük olduğunu ifade ederek,  iki ülke arasında yapılan liderler görüşmesinde 2020 yılında 10 milyar dolar ticaret hacmi hedeflendiğini anımsattı. Endonezya nüfusunun 250 milyon olduğunu, 100 milyonunun çok zengin olduğuna dikkat çeken Büyükelçi Wardana, “Bundan dolayı Türkiye ile ilişkilerin gelişmesi ve hedeflenen ticaret hacminin çok önemli olduğunu düşünüyorum. ”dedi.

TRABZON İLE ENDENOZYA ARASINDA TİCARET GELİŞMELİDİR

Endonezyo ve Türkiye arasında güçlü ve işbirliği olan sektörler hakkında bilgi paylaşımının yapılmasını öneren Wardana, şöyle konuştu. “ Trabzon ziyaretimin ardından Endonezya ile bu bölgenin ilişkilerini takip edeceğim.  Trabzon’un güzel bir turizm kenti olduğunu Endonezya’da tanıtmak gerekiyor. Endonezyalı turistlerin Türkiye’ye gelmesi çok büyük bir gelir kazandıracaktır. Dünyanın en büyük ekonomileri arasında Türkiye 17. sıradadır. Endonezya ise bir adım daha önde yani 16. sıradadır. Maalesef 2014 yılında 2.4 milyar dolar iki ülke arasındaki ticaret hacminde çok düşük olduğunu biliyorum. Bu nedenle Endonezya ve Türk işadamları daha fazla birbiri ile tanışmalı ve neler yapabileceği konusunda görüşmelerde bulunmalıdır. Örneğin Endonezya’ya fındık geliyor ama bunu sadece Türkiye’den geldiğini biliyorlar. Trabzon’dan geldiğini bilmiyorlar. Trabzon ile daha yakın işbirliği kurulmasını arzu ediyoruz. ”

ENDONEZYA TİCARET MÜŞAVİRİ TRABZON’A DAVET EDİLDİ

Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, Endonezya Büyükelçiliği Ticari Ataşesini en kısa zamanda Trabzon’a göndererek Trabzonlu işadamlarına ülke sunumlarını yapmaları önerisinde bulundu. Daha sonra da Endonezya da bir Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşülen konular da işbirliğine gidilmesi konusunda bağlantılara destek vermelerini aktardı. Yapılacak işbirliğinde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası işadamlarını Endonezya’ya götürülmesine destek vermesini önerdi. Hacısalihoğlu, “ Karşılıklı işadamlarımızı bir araya getirecek ilk adımlarımız arasında işbirliği programlarında öncelik vererek destekleyelim.”

BÜYÜKELÇİ İPEKYOLU MÜZESİNİ GEZDİ

Trabzon ekonomisi ve ticareti hakkında geniş bilgilendirmede bulunan Başkan Hacısalihoğlu, bu ziyaretin Trabzon ile Endonazya arasında bir başlangıç olması temennisinde bulundu. Görüşmenin sonunda Büyükelçi’ye plaket takdim etti. Büyükelçi Wardana ardından İpekyolu Özel Müzesini gezerek burada ziyaretin anısına müze anı defterini imzaladı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.