DOLAR 32,3818
EURO 35,0532
ALTIN 2325,958
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Dünya Fındık Haftası’nda Fındık Fiyatı

tha – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2021 ürünü fındığın fiyatını, Dünya Fındık Haftası kutlanırken açıkladı.  Erdoğan’ın levant kalite için 26.5, Giresun kalite için ise 27 TL olarak açıkladığı fiyatların herkes için uygun olduğu belirtildi.

TMO tarafından uygulanacak alımlar için açıklanan fiyatları Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ile Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan olumlu bulduklarını söylediler.

Sebahattin Arslantürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fındık fiyatını bu yıl ilki kutlanmakta olan Dünya Fındık Haftası’nda açıklamasının anlamlı olduğuna dikkat çekerek, “Fındık bir dünya ürünü. Sayın Cumhurbaşkanımızda üreticiden tüketiciye kadar sektörün bir bütün olduğu gerçeğini iyi etüt ederek 26,5 ve 27 TL’lik fiyatları açıklamıştır” dedi.

Arslantürk, Dünya Fındık Haftası’nın bu yılki sloganının “Herkes İçin Fındık” olduğunu hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız adeta bu yılki slogan da ‘herkes için uygun fiyat’ dercesine isabetli bir katkı sağlamıştır”  şeklinde açıklama yaptı.

Arslantürk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Başta üreticilerimiz olmak üzere fiyattan herkesin memnun olması gerekir. Özellikle üreticilerimizin geçen yıla göre çok daha fazla fındığın olduğu bir yılda kazançları artacaktır. Tüccar, sanayici, ihracatçı da işini yapacak, Türkiye kazanacaktır. Fındık üretim ve ihracatında en büyük paya sahip Türkiye, artık bundan sonra verim ve kaliteyi ön planda tutarak, çok çalışıp, çok üretip, çok satıp, çok kazacaktır.”

Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’da bir Dünya ürünü olan ve üretilenin büyük kısmının da ihraç edildiği fındığın üretim ve ticaretinde istikrarlı ve sürdürülebilir politikalar izlenmesi gerektiğini bir kere daha hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı fiyat izlenecek ve kazandıracak politikalar için çok olumludur. Verim ve kaliteyi arttırmayı teşvik edecek bir fiyat.  Çalışan ve üreten çiftçimiz için iyi bir fiyattır. Türkiye olarak üretimden tüketime kadar uygulayacağımız istikrarlı politikalarla payımızı, dolayısıyla kazancımızı daha da arttırabileceğiz. Bunun ilk şartı da verim ile kaliteyi arttırmaktır. Biz borsa olarak bu ilkeye ve doğruya 20 yıldır hizmet ediyoruz” dedi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.