DOLAR 32,5858
EURO 34,7965
ALTIN 2508,322
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon iş dünyasına Cumhurbaşkanı Erdoğan dopingi

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın odayı ziyaretinden büyük onur duyduklarını belirterek, “Konuşması Trabzon iş dünyası için büyük doping oldu. Her zamanki gibi ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye daha büyük bir şevkle devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza, TTSO projelerine verdikleri destek nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

MECLİS BAŞKANI EREN HİTAP ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı ve diğer protokol üyeleriyle işadamlarının katıldığı toplantının açılışında TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren bir konuşma yaptı. Eren konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, sizin çok yakından takip ettiğiniz, Başbakanlığınızın ilk günlerinden beri şereflendirdiğiniz ve projelerine sahip çıktığınız bir kurum. Bir kez daha her zaman çok önem verdiğiniz Trabzon iş dünyası ile buluşmak adına değerli vaktinizi ayırdınız. Trabzon sorunlarına çözüm önerileri sunma konusunda aktif görev üstlenen odamız, son 15 yıllık süreç değerlendirildiğinde de her zaman şansınız nezdinde ilgi görmüştür. Ayrıca şehrimiz, tüm hükümetlerde bakanlık seviyesinde şans bularak önemli kazanımlar elde etmiştir. Bölge illerimizin bakan ve milletvekilleri de şehrimize desteklerini hiçbir zaman esirgememiştir. Bugün de yine bir Trabzon milletvekilinin, bu zor dönemde Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı olarak yaptıklarını gururla takip etmekteyiz. Yoğun gündemine rağmen Trabzon7u hiç aksatmadığı, sivil toplum ile hep diyalog halinde olduğu için de Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’ya teşekkürlerimizi arz ediyorum. Ak Parti’nin ilk günlerinde, başbakanlığınızdan kısa bir süre önce Trabzon’a yaptığınız bir ziyaretteki toplantıda, ‘Türkiye’deki bölünmüş yolları kısa sürede bugüne kadar yapılanın iki katına çıkaracağız’ demiştiniz. O gün için iddialı gözüken bu sözünüzün bugün çok daha ilerisindeyiz. Ülkemizdeki yol artış hızına uygun olarak sizden istirhamımız Trabzon’un bir çevre yoluna ivedilikle kavuşmasıdır. Çevre yoluna sahip bir Trabzon, turizm şehri olma konusunda da, lojistik şehri olma konusunda da önemli bir adım atmış olacaktır. Hükümetimizin yapmış olduğu kanun değişikliğiyle yapımının önündeki engeller kaldırılmış olan Endüstri Bölgesi’ne vermiş olduğunuz desteğe de ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu proje tamamlandığında istihdam artışının yanı sıra Trabzon ticaretine yepyeni bir vizyon gelecektir.”

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: EKONOMİYE HİÇBİR ŞEY OLMAYACAKTIR

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise, toplantıda yaptığı konuşmada, “Çok değerli Cumhurbaşkanım. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz’dan sonra iş camiası sizin yanınızdaydı ve yanınızda olmaya devam etmektedir. Sadece sosyal yönde değil ekonomik yönde olmaya da devam etmektedir. Bildiğiniz gibi o gün ülkemizin ekonomisiyle de oynamak istediler. Fakat siz buna müsaade etmediğiniz gibi bizleri yönlendirmenizle iş camiası da gereğini yerine getirdi. Bankalarda pek fazla olumsuzluk olmadı ve bu ülke dimdik ayakta. Şunu bilmeliler ki iş camiasını sizler yönlendirdiğiniz müddetçe bu ekonomiye hiç bir şey olmayacaktır. Biz bunu biliyoruz, inanıyoruz, görüyoruz.”

“İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ AMACINA ULAŞTI”

Hacısalihoğlu, istihdam seferberliği çalışmalarına da değinerek şunları söyledi:

“Çok değerli Cumhurbaşkanım, bildiğiniz gibi başlatmış olduğunuz bir istihdam seferberliğiniz var. Ankara’da ekonomi Şurası’nda sizlerin huzurunda bu kampanyaya hep birlikte başladık. İşyerlerine en azından bir eleman alınması hususunda bizleri yönlendirdiniz. Şehirlerimizde bütün bürokratlarımızla birlikte işverenlerle birlikte müthiş bir çalışma gerçekleştirdik. Bugün tahminlerimizin çok üzerinde bir rakamla istihdam gerçekleştirmiş olduk. Bugün eleman aranmasına rağmen eleman bulunamadığını da görmekteyiz. Dolayısıyla başlatmış olduğunuz İstihdam seferberliğinin de amacına ulaştığını söyleyebiliriz. Bu yine sizlerin liderliğinden ortaya çıkan önemli projelerden bir tanesiydi.”

ENDÜSTRİ BÖLGESİ VE ŞEHİR HASTANESİ KANUNU İÇİN TEŞEKKÜR

Başkan Hacısalihoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2013 yılı Kasım ayında Başbakan olarak TTSO’yu ziyaret ettiğini hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Size bir endüstri bölgesi projesi sunmuştuk. O zaman kanun yoktu. Size ‘kanun yok’ denildiği zaman bir cümle kullanmıştınız; ‘bu kanunları biz yaparız bu kanunları biz çıkartırız. Siz çalışmanıza devam edin ve bu doğrultuda teklif almaya devam edin.’ Biz o gün bu gün çalışmalarımıza devam ettik ve o kanunu da siz çıkardınız. Kanunun çıkmasıyla Endüstri Bölgesi gerçekten sadece Trabzon veya Türkiye’ye değil bütün dünyaya hizmet verebilecek olan bir tesis olacak. Hinterlandında Rusya Federasyonu, Türki Cumhuriyetleri, Kafkaslar, İran dahi olan bu kadar sağlam, güvenilir yatırım alanı hiçbir şehirde yoktur. Bu bakımdan burası çok önemlidir. Bunula ilgili kanun çıkartılması ve bundan sonra da yatırım programına alınması konusunda size şükranlarımızı sunuyoruz. İş camiasının en büyük arzusu buydu, bunu gerçekleştirdiniz. Bu gerçekten bölgenin ve ülkenin önünü açacaktır. Tekrar şükranlarımızı sunuyoruz. Bu konuda bakanımızla toplantı yaptık, yol haritasını belirledik ve bu yol haritasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu bakımdan önümüz açık. Sizlerin desteklerini bekliyoruz. Şehrimize önemli bir yatırım daha geliyor,  Şehir Hastanesi’ne kavuşturuyorsunuz. Bu gerçekten şehir adına ve ülke adına sağlık yönünden, sağlığın uluslararası standartlara çıkması adına çok önemli bir adımdır. Sağlıktan önemli hiçbir şey yok ve bunun maddi karşılığı yoktur. Bu açıdan atmış olduğunuz bu adımla bütün Türkiye’de şehir hastanelerinin ülkenin sağlık politikasını nasıl değiştirdiğini hepimiz görüyoruz. Bundan dolayı da şükranlarımızı sunuyorum size.”

İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

Başkan Hacısalihoğlu, “Bildiğiniz gibi daha önceden gündem edilen, ikinci devlet üniversitesi konumuz vardı. Beklentimiz şudur ki; Trabzon’un bir hedefi var. 100 bin öğrenciye ulaşmak ve öğrenci şehri olmak. Sadece bir devlet üniversitesiyle bu rakama ulaşmak oldukça zor. Bu bakımdan geleceğe dönük şehrimizin bir Üniversite şehri olması ile ilgili olarak ikinci devlet üniversitesinin acil olduğunu diyebiliriz. Bu bakımdan burada da desteğinizi bekliyoruz” dedi.

TRANSİT YOL İSTEĞİ

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, ulaşım konusunda Trabzon’un özellikle yaz aylarında zorluk çektiğini de vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevre yolu istedi. Hacısalihoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Özellikle ulaşım çok çok önemli. Ulaşım konusunda yapmış olduğumuz araştırmalarda karşımıza çıkan şu ki; özellikle şehrimizin geçişi yaz aylarında tıkanmaktadır. Bunun aşımı ile ilgili her zaman söylenti çevre yollarıdır. Bu çevre yolları süreç içerisinde şunu göstermiştir ki tamamlanana kadar şehir içi yolu haline gelmekte ve işlevselliğini kaybetmektedir. Bu bakımdan çevre yolu demekten ziyade transit yol olarak bahsederek; ilk etapta Akçaabat’tan Yomra’ya kadar tünellerle en kolay şekilde, vadilerden çok fazla içeri girmeden  kısa tüneller şeklinde transit yol yapmak suretiyle en kısa zamanda bu trafik sorununu aşabiliriz. Şu anda önemli bir sorun. Bu yol tünellerle aşıldığı takdirde   transit çalışacağı için paralı yol da olabilir. Yeter ki insanlar zamanında ulaşacağı yere ulaşsın. Bu bakımdan çevre yolu olayı ve bahsettiğimiz transit yol aslında çok çok önemli. Şehir içine girmeden tünellerden Akçaabat’tan girip ilk etapta Yomra’dan çıkması ki; bu kaynakların verimli kullanılması adına en önemli konudur. Yine ulaşımda özellikle Trabzon-Erzurum yolunun bağlantısıyla ilgili kavşak problemi var. Şu anda kavşak inşaatlarımız başladı. Elbette biliyoruz yatırımların sırasıyla olması gerekiyor ama Erzurum yolu Değirmendere kavşağı çok acil bir kavşaktır. Bunun da acilen programa alınmasını canı gönülden arzu ediyoruz.”

“EK SEFERLER KOYULMALI”

Hacısalihoğlu, Trabzon Havalimanı’nda da yoğunluk yaşandığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Havaalanımız şu anda kapasitesinin çok üzerinde çalışmaya devam ediyor. Çünkü biz burada bir turizm hareketi başlattık. Bu turizm hareketini başlatan aslında sizdiniz. Karadeniz bölgesini turizm bölgesi ilan ettiniz. Sizlerin emekleri doğrultusunda çalışmalarımızı ve tanıtmalarımızı özellikle Körfez ülkelerinde sürdürdük ve sürdürmeye de devam ediyoruz. Bu şekliyle şehrimize Körfez ülkelerinden gelen çok sayıda turist var. Eylül’e kadar şehrimiz turizm yönünden adeta bayram etmektedir. Ekonominin canlanması adına, şu anda ekonomiyle ilgili en ufak bir sorun şehrimizde ve bölgemizde yok diyebiliriz. Çünkü turizm had safhada en öne çıkmış konudur. Turistlerin direk gelmesi konusunda Körfez ülkelerinden sadece Suudi Arabistan’dan iki tarifeli uçak,  dört tane de charter var. Suudilerle yapmış olduğumuz toplantılarda onların bize ilettiği direk seferlerin arttırılması. Türk Hava Yolları’na bir talimat verirseniz direk seferlerin artmasıyla birlikte ya da özel sektöre yönlendirmenizle birlikte fazlasıyla turizm hareketini şehrimize kazandırmış olacağız. Tabi burada önemli bir konu da Sayın Cumhurbaşkanım şudur; Bizim havaalanındaki iç hatlar terminalimiz şu anda kapasitesinin yaklaşık yüzde 65 üzerinde. Terminale ihtiyacımız var. Dış hatlar şu anda idare edecek durumda. Bu konuya da özellikle dikkat edilirse bildiğiniz gibi yine kaynakların verimli kullanılması çok fazla yatırıma girmeden mevcut pistin yanına ikinci bir pist yapılabilirse ileride başımıza gelebilecek bazı olumsuzluklar ortadan kalkmış olur. Kısa zamanda da ikinci pistin harekete geçmesi ve park yerlerinin artmasıyla, havalimanının şehrimizin turizme dönük potansiyelini karşılayacak durumda olacağını söyleyebiliriz. Bunlar sizlerin bir talimatına bağlı.”

BAKANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Hacısalihoğlu, konuşmasının son bölümünde, projelerine destek veren bakanlara da teşekkür ederek şunları söyledi:

“Süleyman Soylu bakanımızı bizim bakanımız yaptınız. Ve bakan olduğu günden beri gerçekten şehir adına müthiş çalışmalar sürdürüyor. Anında her şeye erişiyor. Ben buradan kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Diğer taraftan Berat Albayrak bakanımızı sürekli takip ediyoruz. Gerçekten performansının üzerinde bir performans gösteriyor. Özellikle enerji konusunda attığı adımlar takdire şayan adımlar. Ben kendisini kutluyorum; inanıyorum ki önü açık hayırlı uğurlu olsun. Diğer taraftan özellikle Faruk Özlü bakanımız yatırım adasının gerçekleşmesi konusunda, kanunun çıkartılmasında çok büyük katkısı oldu. Bu kanunun çıkartılmasında Süleyman Soylu bakanımızın çok büyük katkısı oldu. Berat Albayrak bakanımızın çok büyük katkısı oldu. Tabi en üstte Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları dolayısıyla bunların hepsi oldu. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizim bakanımız Osman Aşkın Bak ile geçmişten de çok eski dostluğumuz var. Kendisini de bakanlığından dolayı kutluyorum. Toplantımıza katılan Faruk Özak bakanımız ve Hayati Yazıcı bakanımıza da teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki gelecekte Trabzon ile ilgili projelerin hayata geçmesinde Sayın Cumhurbaşkanım gereğini yapacaksınız. Yapmaya devam ettiğinizi biliyoruz. Tüm bakanlarımızı ve emeği geçen herkesi kutluyor, hepinize en derin saygı selamlarımı sunuyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.