DOLAR 32,5652
EURO 34,8839
ALTIN 2435,638
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

DOKA Yönetim Kurulu’nda 2019 faaliyetleri görüşüldü

tha – Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) 108. Yönetim Kurulu Toplantısı, Artvin’de yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda Gümüşhane Valisi Okay Memiş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Artvin Valisi Ömer Doğanay, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Ordu Valisi Seddar Yavuz, belediye başkanları, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve diğer ilgililer katıldı.

DOKA Dönem Başkanı Gümüşhane Valisi Okay Memiş, “Artvin tıpkı Gümüşhane gibi dağlara kayalıklara kurulmuş. Bunlar dezavantaj gibi görünse de avantaja çevrilebilir. Bize düşen görev bunu avantaja çevirmektir. Bölgemizin merkezi Trabzon ve diğer illerimizdir. Bununla birlikte Artvin gibi Gümüşhane gibi coğrafi konum itibariyle dezavantajı olan illerin pozitif ayrımcılıkla desteklenmesinde fayda görülebilir. Bölgemizin en önemli geçim kaynağı turizm diye düşünüyorum. Bu yöne yönelik proje ve yatırımlara ağırlık vermemiz lazım” diye konuştu.

Toplantıda, 2019 yılı genel faaliyetlerin planlanması, 2018 yılı fizibilite desteği programına ilişkin projeler ile idari ve mali işlerin değerlendirilmesi gibi konular görüşüldü.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.